Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше в отлично настроение след измъчената победа с 4:3 срещу Люксембург. Националите играха много слабо срещу аутсайдера и с кански мъки се добраха до трите точки в първия мач от световните квалификации за Мондиала в Русия през 2018 година.

Михайлов се яви широко усмихнат пред журналистите, а в края на изказването си развесели всички, обръщайки се към репортерка с думите: "Пореден цикъл? Какъв цикъл започваме? Окей, добре... почваме директно и сме в групата на първия цикъл. Това окей ли е?".

Босът на БФС каза за мача, че не е доволен от играта на националите. "Нямаше агресия. Люксембург ни вкара три гола, не съм доволен, но момчетата показаха характер в края. Това са играчите, вие ги знаете. Нямаме Дрогба, Мрогба... Мачовете в нашата група не се развиват, както всички вие очаквате. Случайно сме първи в групата. Това няма да е така накрая със сигурност", коментира Михайлов.

"Тези момчетата трябва да им се даде възможност и победата е победа, дори и срещу Люксембург", продължи шефът на БФС.

Той категорично обяви, че има доверието на селекционера Ивайло Петев, който е получил кредит на доверие от него. "Няма да тълкувам какви скандирания е имало. Според мен той се справя добре с отбора. Това е нов отбор с млад треньор. Лично аз съм му дал кредит на доверие. Трябва време. Нито сме толкова голяма държава, нито някой ни помага. Имаме бъдеще. За мен засега е окей", сподели Михайлов.

"Моята роля е тази, която съм показал вече с дрон. Най-добрата база в Европа правена въобще някога", отчете шефът на БФС за базата в Бояна.

"Срещу Франция и Швеция ще бъде тежко, но може нещо да изкараме. Тогава няма да са толкова притеснени играчите. Нямаше днес негативизъм. Просто си стояха хората, пяха си. Трябва да си уважаваме нещо. Смятам, че можем да направим нещо в един от предстоящите два мача", каза още усмихнатият и весел Боби Михайлов.