Репортерът на БНТ Димитър Бошнаков е припаднал от емоциите след първата победа над Швеция от близо 50 години насам.

Той трябваше да вземе интервю от вратаря Пламен Илиев след успеха с 3:2 над "тре крунур", но поради силното вълнение започна да заеква и не успя да попита нищо вратаря Пламен Илиев. От БНТ върнаха картината в студиото, а на мястото на Бошнаков пристигна друг репортер, който проведе разговора.

Няколко часа по-късно шефът на спорта в националната телевизия Методи Манченко разкри какво е състоянието на Бошнаков с открито писмо и благодари за коректното отразяване на инцидента.

"От името на целия екип на БНТ, ангажиран с предаването на мача България-Швеция, благодаря за искрената загриженост, която прозира в повечето информации за състоянието на футболния репортер на БНТ Димитър Бошнаков. Той припадна в ефир докато взимаше първи и ексклузивни интервюта в зоната пред съблекалните след мача България - Швеция 3:2.

Благодарим искрено на двата лекарски щаба и на дежурните от Спешна помощ, които първи оказаха навременна помощ на място и после откараха Димитър в една от софийските болници. Там го пое екипа на д-р Манов, а и близките бързо дойдоха да го видят.

Той се чувства добре, радва се на победата и сподели, че емоциите са му дошли в повече. Целият екип от дирекция Информация, който работи за мача, пожелава от сърце на Дими успешно възстановяване и бързо завръщане на работното място", написа Манченко.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​