Бъдещето на Миньор (Перник) ще се реши в четвъртък. Както е известно, клубът е в тежко финансово състояние след напускането на Никифор Вангелов. След това кметът на Перник Росица Янакиева се зае дейно да намери нов благодетел за “жълто-черните”.
 
“Минна компания” предостави 11 650 акции на клуба (77,67%) на общината. Интересното е, че те все още не са приети. Финансовият одит, направен през миналата седмица установи, че Миньор има задължения в размер на 2 888 000 лева. Голяма част от тях са към Христо Ковачки. Бизнесменът има да прибира 1,4 милиона лева от клуба и първоначално беше съгласен да опрости дълга, но след това промени решението си.
 
“Работи се сериозно по въпроса да бъдат изчистени дълговете на клуба и задълженията към играчите. Имах среща в общината, на която говорих с кмета. Не мога да кажа дали ще остана след подадената оставка. Някои неща трябва да се променят, за да остана на поста. В четвъртък ще има резултати около състоянието на Миньор. Надявам се всичко да се развие по най-добрия начин”, заяви изпълнителният директор генерал Йордан Димитров.