Аматьорският Локомотив (Мездра) се очертава да бъде сензацията на 1/16-финалите в турнира за Купата на България, след като отстрани в трилър Бдин (Видин) с 4:3. През миналия сезон „пиратите” от Мездра завършиха на последно място в южната областна група на Врачанско, а днес вече феновете им мечтаят за двубои с Лудогорец, "Левски", ЦСКА и др. Футболното превъплъщение на играещия само за здраве и банкети отбор стана факт, след като Кунчо Кузманов доведе в Мездра 8 "майстори" от страховития доскоро М 2000, пише "Конкурент".

Припомняме, че Мездра има и отбор в "Б" група - Локомотив, който наскоро беше поет от Предраг Пажин. Така градът ще бъде с два представителя при жребия за 1/16-финалите, който ще се тегли в петък от 11 часа.

Определено обаче вниманието привличат аматьорите от Мездра, за които ритат чичковци, някои от които с наднормено тегло. Това обаче не ги спря да елиминират Бдин, който от началото на сезона в Северозападната "В" група записа 4 победи от 4 мача.

Срещата на аматьорския Локо (Мз) с видинчани започна вихрено за домакините, които логично се чувстваха по-добре на изкуствения терен в железничарския град. Още в 3-ата мин. Ангел Петров бе повален от стража на Бдин в пеналта. Главният рефер Николай Малджански отсъди дузпа, превърната безпроблемно в гол от Илия Илиев. Последва шут на капитана Кристиан Кътов, с мъка отразен от Мечикян и париран изстрел на Петров от защитник. В 18-та мин. Ники Иваников се измъкна от защитата на мездренчани и изравни. Локо тръгна отново смело напред, но Ангел Петров направи два пропуска, а Юлиян Димитров пък натресе гредата. В 40-та мин. след рикошет Иваников излезе на чиста позиция и пак бе точен за 1:2.

В 49-та мин. Малджански отсъди втора дузпа за Локо, след като Никола Петров фаулира Боян Цеков. Илия Илиев изравни от бялата точка за 2:2. В 52-та мин. Илиев с майсторско хвърляне от тъч позволи на Ангел Петров да вкара гол от малък ъгъл за 3:2. В 62-та мин. Петър Златков центрира и героят на мача Петров отбеляза от въздуха за 4:2. Видинчани успяха само да намалят в 73-та мин. чрез Ники Петров след корнер.

За Локо /Мз/ играха:
Владимир Славеев, Кристиан Кътов, Ивайло Димитров, Емил Борисов, Тихомир Найденов, Юлиян Димитров, Павел Марков /90 Дилян Маринов/, Петър Златков, Илия Илиев, Боян Цеков /64 Цветомир Ангелов/ и Ангел Петров

За Бдин ритаха
: Едуард Мечикян, Ангел Цолов, Денис Николов /67 Вилиян Манолов/, Стойчо Стойков, Никола Петров, Ивайло Иванов, Ники Иваников, Николай Панайотов, Александър Соколов, Георги Тодоров и Цветан Цветанов