Ръководството на Берое обмисля безпрецедентен ход за българския клубен футбол. Шефовете на вицешампионите ще предложат за трети път нов договор на старши треньора Петър Хубчев. Това ще стане малко след Нова година.

Настоящият контракт на специалиста изтича в началото на юни 2016-а. Първо Хубчев преподписа с Берое за 1,5 години на 18 декември 2012-а. През април 2014-а удължи контракта си за още 24 месеца. Той пое заралии през октомври 2012-а, след като замени на поста Ивко Ганчев. Бронзовият медалист от САЩ`94 дойде под Аязмото през февруари 2012-а, като първоначално бе спортен директор.

Kакто вече стана ясно, Хубчев е вариант за наследник на Ивайло Петев начело на националния отбор. Вестник "ШОУ" дори разкри, че наставникът на Берое е фаворит за поста. Aко Хубчев остане в Берое, ще започне четвърта година начело на отбора, с което ще се изравни с Илиан Илиев.

За по-малко от три години начело на шампиона на България за 1986 година героят от САЩ`94 успя да спечели сребърните медали в "А" група, Купата и Суперкупата на България.