Ръководството на Българския футболен съюз вече все по-усилено работи по намирането на нов селекционер на националния отбор. Двубоят с Азербайджан днес се очаква да е последен за сегашния треньор на "трикольорите" Ивайло Петев. Специалистът има договор за още две години, но по всичко изглежда, че няма да го изпълни, така както не изпълни поставената му цел - класиране на бараж, анализира "Тема Спорт".

Шефовете на "Иван Асен II" 26 вече са обсъдили четири имена за нов селекционер. Сред спряганите са Георги Дерменджиев, Петър Хубчев, Красимир Балъков и Илиан Илиев. Според информация на вестник "ШОУ" фаворит за поста е Хубчев, въпреки че той единствен от споменатите имена в момента води отбор - Берое.

Очаква се до края на месеца Петев да даде своя отчет за края на квалификациите пред членовете на Изпълкома, който би трябвало да се събере в началото на ноември, за да обсъди ситуацията. Все пак съществува малка вероятност Петев да остане, но това едва ли ще се случи. Твърдо против него са няколко от членовете на Изпълкома - Кирил Домусчиев, Венцеслав Стефанов и Йордан Лечков. Не е изключено централата да прибегне и до чужденец.

Дотук Ивайло Петев води България в 7 мача, в които записа само една победа - 1:0 над Малта като гост, две равенства и четири загуби.

Нашата група "Н" за европейските квалификации