Бдин (Видин) започна вечер подготовка за новия сезон в Северозападната Трета лига. Групата от 18 футболисти беше изведена на стадион „Георги Бенковски” от новия старши треньор Роберт Петров.

На бившия наставник на Спартак (Плевен) ще помагат Павел Огнянов и Пламен Русинов. На своеобразното представяне на отбора присъстваха членовете на Управителния съвет на клуба, начело с председателя Павел Петров и кметът на общината Огнян Ценков, пише "Конкурент". Градоначалникът увери събралите се, че местната власт застава зад тях и ще им помага.

„С встъпването си в длъжност като кмет на Община Видин, аз поех ангажимента да създавам условия и да подкрепям спорта във всичките му форми и няма да отстъпя от това. Целта и очакванията на феновете, а и на всички видинчани е отборът ни да върви напред и нагоре, да си върне професионалната слава”, каза Ценков.

Новопривлечените в състава на този етап са шестима. Лъчезар Георгиев е бил част от школата на Литекс, на 26 г. и последно се е подвизавал като централен нападател в Партизани /Макреш/. 22-годишният халф Серьожа Сашков също е играл в областната група на Видин, но за Дунав /Дунавци/. В родния си клуб се връща вратарят Явор Райчев. 16-годишният талант беше досега в школата в Етрополе. Голмайсторът на областната група Александър Виолинов ще защитава отново цветовете на Бдин, след като през изтеклия сезон помогна за титлата на Тимок /Брегово/. Нападателят Николай Лазаров е рожба на ДЮШ на Локомотив /София/. Атакуващ футболист е и Мартин Младенов. Той е на 25 г. и се е подвизавал по терените в региона с екипа на Пластик /Старопатица/.

След продължително възстановяване от операция в коляното, в групата на Бдин се връща Денис Николов. През тази седмица той и съотборниците му ще тренират едноразово, след което наставникът Роберт Петров ще обяви програмата до края на подготовката.