Пореден престижен наряд – този път в Лигата на нациите, получи българският футболен рефер Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, информира "Темпо Нюз".

След авторитетното съдийство и висока оценка на мача от Лига Европа между ФК Копенхаген и руския Зенит в средата на септември, сега той ще ръководи възловия двубой от Група 2 на Лига „Б“ между националните отбори на Австрия и Северна Ирландия. Срещата е в петък от 21:45 часа на стадион „Ернст Хапел“ в австрийската столица.

Пловдивчанинът е определен за главен съдия, а Маргаритов и Вълков – за асистент-рефери на мача във Виена, като 4-ти съдия ще бъде Георги Тодоров.

Така българска реферска бригада, начело с Георги Кабаков, отново ще има среща с тима на Мартин О'Нийл. Точно преди Мондиал 2018 родната съдийска тройка ръководи успешно контролата Франция – Северна Ирландия (2:0) пред 80 000 зрители на митичния "Стад дьо Франс" в Париж.

Част от реферите ще летят за Виена в четвъртък. Там ще ги чака Георги Кабаков, който в момента е на едноседмичен семинар на УЕФА в Амстердам с най-добрите топсъдии, ръководещи мачове в Европа. На форума в Холандия се обсъжда въвеждането на системата за видеоповторения VAR, която бе използвана по време на тазгодишния Мондиал в Русия.