Марица (Пловдив) ще играе във Втора лига през новия сезон, похвалиха се от родния клуб на Христо Стоичков. "Жълто-сините" получиха покана от БФС и приеха да бъдат част от професионалния ни футбол, след като досега се състезаваха в Югоизточната Трета лига.

"Новата ситуация ще наложи някои промени, както и своевременни решения по проблемите, които трябва да бъдат решени. Вярваме, че въпреки трудностите ще успеем да се представим добре", обявиха от Марица.

Последният случай, когато "жълто-сините" бяха в "Б" група беше през сезон 2008/2009.

Отборът вече има и нов треньор - Николай Димитров, който заменя Борислав Караматев. Ноко ще сформира съвсем скоро своя екип. Марица ще стартира подготовка за новия сезон на 29 юни под негово ръководство, като това ще бъде и дебют за Димитров като треньор на мъжки състав. Навършилият в понеделник 30 години Нико е бивш футболист на Марица, Ботев (Пловдив), Сливен, Хасково и Черноморец (Бургас), като завърши състезателната си кариера именно при “жълто-сините”. 

"Клубът благодари на Борислав Караматев за всеотдайната работа и добрите резултати. За времето, в което беше начело на представителния тим, той следваше своите принципи и концепция, сглоби боеспособен отбор и един изключителен колектив, с който постигна резултати, надхвърлящи очакванията с оглед на обстоятелствата. Пожелаваме на Борислав Караматев здраве, късмет, непримиримост и успехи в бъдещите му начинания", написаха от Марица.