Представителният тим на Марица проведе първата си тренировка от подготовката си за предстоящия сезон 2024/25 в Югоизточната трета лига. Наставник на родния клуб на Христо Стоичков вече е Стойчо Драмов, който е син треньорската легенда Атанас Драмов. 

Помощници на Драмов-младши ще бъдат Красимир Иванов и Йордан Влашки, заедно с играещият такъв Валери Домовчийски. 

В щаба на маричани остават и кинезитерапевтът Георги Аспарухов, рехабилитаторът Жан Башев, домакинът Асен Стефанов и Ивайло Иванов, който ще отговаря за стадиона. 

Драмов изведе група от 23-ма футболисти за първо занимание на стадион „Марица“. 

Играчите, които стартираха подготовка: вратарите Петър Начев и Виктор Петков; полевите състезатели Атанас Ташолов, Валери Домовчийски (играещ треньор), Олджай Алиев, Георги Трифонов, Христиан Димитров, юношите: Ангел Пеев, Наско Христев, Симеон Сираков, Николай Иванов, Георги Вълков, Даниел Беломачев, Радослав Мицев, Емилео Макавеев, Красимир Лютов, Илиан Пиронков, Никола Кръстев, Георги Цонков, Ангел Тосев, както и Борислав Дончев, който днес отсъстваше по лични причини и Теодор Фърков. Двамата са възпитаници на клуба и се завръщат в редиците на Марица, съответно от Локомотив (Пд) II и Гигант (Съединение). 

Единственото ново попълнение към момента е Димитър Пройчев, който през миналия сезон се състезаваше за Спартак (Пд). Той е юноша на Ботев и се е състезавал още за дублиращия тим на „канарчетата“, датския Фремад Амагер, както и за Монтана. Тренировки с „жълто-сините“ започнаха и двама млади състезатели, които ще преминат пробен период.

Освен напусналите още преди края на изминалия сезон с клуба се разделят и Мартин Газиев, който ще бъде близо до семейството си и ще се състезава за Пирин (Гоце Делчев), Соломон Джеймс и Ифеани Дейвид, които преминаха в състава на Спартак (Плевен), юношата Божидар Шехов, който ще продължи образованието си в чужбина, Илия Николов, който ще бъде треньор на вратарите в Марица, Стефан Попов, който ще се състезава за Крумовград, Милен Танчев, Илиян Йорданов и Теодор Андреев.

Клубът изказва благодарности на всички тях, за всеотдайността и приноса им към представянето на отбора през последните сезони във Втора лига. С останалите играчи от състава от миналия сезон „жълто-сините“ все още водят преговори. 

Отборът ще се подготвя изцяло в Пловдив, като ще изиграе и шест контролни срещи. Първата от тях ще бъде срещу “Ботев” II - в събота, от 19 часа, на базата в квартал "Коматево". 

Програмата за контролите:
29 юни: Марица – Ботев II (Пловдив)
6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
13 юли: Марица– Гигант (Съединение)
20 юли: Марица  – Локомотив II (Пловдив)
24 юли: Марица – Асеновец 
27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)