Родният клуб на Христо Стоичков Марица (Пловдив) е пред голяма опасност да прекрати съществуването си. Президентът му и основен спонсор Христо Христов обяви, че се оттегля. Бизнесменът съобщи, че няма възможност да продължи да издържа клуба, заемащ третото място в Югоизточната Трета лига.

"Нямам финансовата възможност да издържам повече Марица", каза Христов на пресконференция в Пловдив днес, която даде заедно с колегата си от Спартак (Пд) Васил Миленчев. 

"Дойдох на пресконференцията с идеята, ако някой е готов да ме наследи и да поеме Марица, да има някаква основа. Около 200 000 лева на сезон е издръжката на нашия клуб", подчерта Христов.

На нарочната пресконференция той и Миленчев говориха относно 37-те милиона лева, които държавата отпуска на Ботев и Локомотив за стадионите им. В Марица и Спартак са недоволни, че за тях няма средства.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Като президент на Спартак подкрепям решението на държавата да подкрепи изграждането на два стадиона. Когато поех Спартак, основен приоритет бе изграждането на стадион "Тодор Диев". Продължаваме да сме категорични, че със собствени средства ще изградим дома си. Надявам се да успеем да го направим. Подписахме концесионен договор за 35 години и на 6 февруари получихме официално стадиона. Той ще разполага с 8200 места. Сектор "А" ще е с 4000 места и ще е покрита с козирка. Ще бъде изградени два нови сектора - "Б" и "В". Ще разполагаме с модерно осветление. Уважавам Ботев, но не може да се угажда само на един клуб. Ясно е за всички, че Локомотив получи пари заради Ботев“, коментира президентът на Спартак (Пловдив).

"Аз също благодаря на премиера Борисов за отпуснатите средства. Защо обаче само два обекта получават финансиране", попита Васил Милнчев. 

"Ние и Спартак нямаме нужните контакти, за да стигнем до кмета и премиера, за да кажем от какво имаме нужда", подчерта Христо Христов.