Румен Стоянов е новият старши треньор на Академик (Свищов). Спецът заменя на поста досегашния наставник Ангел Станков и в сряда бе представен официално пред отбора.

Треньорската рокада при „студентите” идва след три поредни загуби – две за първенството и една за купата, като тимът слезе на предпоследното място в класирането. От Академик подчертаха пред sport-vt, че се разделят с най-добри чувства с опитния треньор Ангел Станков, като му благодарят за работата досега и му пожелават и по-нататъшни успехи в треньорското поприще.

Румен Стоянов бе допреди месец начело на Марек, откъдето изненадващо сам си тръгна и посочи като причина финансовата нестабилност, но остави отлични впечатления с работата си и се ползваше с уважение от ръководство и фенове. Той е роден на 19 септември 1968 г. Бивш футболист е на ЦСКА и наставник на Монтана, Миньор (Бобов дол) и Марек.

„Румен Стоянов бе категоричен, че ако трябва, ще работи денонощно на стадиона, но ще остави Академик в „Б” група. Ние също ще сме коректни с него”, заявиха от свищовския клуб.

Новият наставник ще обяви своя треньорски щаб до края на тази седмица. На този етап по средата на полусезона промени сред футболистите не се предвиждат. Стоянов заяви, че до края на есента ще даде шанс на всички настоящи играчи и промени ще има едва през зимната пауза.