Отборна премия в размер на 20 000 лева връчи днес кметът на Русе Пламен Стоилов на футболистите и треньорското ръководство на Дунав. След 25 години отборът отново спечели промоция за "А" група. "Драконите" ще получат шампионската купа за първо място във втория ешелон и златните медали на 21 май (събота) след срещата от 29-ия кръг на "Б" група с Верея (Стара Загора), която е от 18:00 часа в Русе.

"Голямо благодаря в ролята си на фен, кмет и русенец. Това е поредната сбъдната мечта за нашите съграждани", обърна се към футболистите днес кметът Пламен Стоилов. Той гарантира по-голяма финансова подкрепа за клуба, като уточни, че бюджетът за следващия сезон вече е подсигурен. "Целта е трайно присъствие на Дунав в "А" група", допълни Стоилов.

Кметът добави, че веднага след мача с Верея стартират ремонтните дейности на Градския стадион по съблекалните, сектора за гости, санитарните помещения и озвучаването. Очаква се и решение за отпускане от държавата на финансиране за осветление, нови козирки над част от трибуните и други необходими дейности за привеждане на съоръжението за лиценз за "А" група.

Старши треньорът Веселин Великов призова русенци да имат вяра в отбора. "Никой не ни вярваше, че ще влезем в "А" група. Русе трябва да се гордее с тези футболисти, които с цената на много усилия и травми постигнаха този успех, който Русе чака 25 години", каза Великов. Капитанът Диян Димов благодари на съотборниците си и на кмета Пламен Стоилов за приноса им в този успех./БЛИЦ СПОРТ

 Kласиране, програма, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!