Контузията на Карлос Охене, заради която ганаецът напоследък играе рядко и твърде вероятно през зимата ще се подложи на операция, рязко променя плановете на Левски за зимна селекция.

Приоритет №1 става намирането на дефанзивен халф. Привлеченият през лятото Клемент Икена за момента не показва капацитета да бъде заместник на Охене и това наложи преквалифицирането на капитана Цунами.

До контузията на ганаеца основната трансферна цел на Левски беше намирането на вратар. Очакваше се футболист на тази позиция да бъде привлечен още след продажбата на Пламен Андреев във Фейенорд. Нов страж не пристигна на „Герена“, но се очаква да бъде взет през зимата.

Третата позиция, на която „сините“ искат подсилване, е в халфовата линия. Скаутите търсят плеймейкър. В момента за тази роля се разчита на Евертон Бала, който обаче е под наем до януари и предстоят разговори за откупуването му. Негови алтернативи са Джавад ел Джемили, Марин Петков и Асими Фадига, но те се представят колебливо до момента.

На „Герена“ са приготвили парите за зимната селекция и няма да се наложи продажбата на футболисти, за да бъдат събраните средствата за нови играчи.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт