Локомотив (Пловдив) загуби от ЦСКА с 1:2 на „Лаута” в първи мач от 28-ия кръг в първата шестица на Първа лига. „Армейците” нанесоха четвърто поредно поражение на „смърфовете”, които в този мач бяха водени от треньора на вратарите Стоян Котев.

На 18 март съперниците завършиха 1:1 в Пловдив, но този път успехът бе за гостите, които играха и с човек повече от 37-ата минута, когато след разправии директен червен картон получи Парвиз Умарбаев.

„Червените” започнаха по-активно и още в 19-ата секунда пред Кевин Кубемба се разкри възможност да открие резултата, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер. Превъзходството на „армейците” в началните минути даде резултат и в 11-ата минута Николай Бодуров се разписа с глава за 0:1, засичайки центриране от пряк свободен удар на Кирил Десподов.

Десет минути по-късно Бодуров шутира от далечна дистанция и топката се удари в лявата греда на пазената от Илко Пиргов врата.

Домакините успяха да изравнят в 36-ата минута, когато Рафа Перес сбърка в средата на терена и Мартин Камбуров му отне топката, след което изведе Димо Бакалов. Последният излезе очи в очи с Георги Китанов и прати кълбото покрай вратаря за 1:1. Последваха обаче разправии в центъра на терена и Парвиз Умарбаев от домакините получи директен червен картон за удар без топка срещу Симао, който получи жълт картон.

Напрежението на "Лаута" пък ескалира на почивката, когато мениджърът на гостите - Стойчо Стоилов, стана обект на атака на привърженици на Локомотив, поради което "червеният" шеф бе изведен от стадиона с охрана.

С човек повече на терена ЦСКА доминираше след почивката, а последователно пропуски от изгодни ситуации направиха Густаво Кулма на няколко пъти, Руи Педро и Кевин Меркадо.

Така се стигна до 71-ата минута, в която Кевин Кубемба асистира на Густаво Кулма, който най-накрая се разписа с шут от дъгата пред наказателното поле и даде преднина на гостите. Играта лека полека се успокои и мачът просто се доиграваше.

След успеха си ЦСКА остава на трета позиция с 52 точки, но се доближи на 2 точки от втория Левски, който утре гостува на Лудогорец в Разград. Локо (Пд) пък е шести с 39 точки в актива си.

ЛОКО (ПД) - ЦСКА 1:2
0:1 Николай Бодуров (11), 1:1 Димо Бакалов (36), 1:2 Густаво Кулма (71)

Резултат с изображение за фк локомотив пловдивЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 1.Илко Пиргов, 71.Пламен Крумов (4690.Шоко), 15.Димитър Везалов (746.Кирил Котев), 5.Павел Виданов , 14.Иван Горанов, 17.Ванчо Траянов , 19.Димитър Велковски (6620.Пауло Серджо), 9.Дани Кики, 11.Мартин Камбуров , 27.Димо Бакалов , 39.Парвиз Умарбаев
Резерви: 33.Кристиян Кацарев, 90.Шоко, 6.Кирил Котев, 4. Стефан Йевтоски, 77.Дино Мартинович, 23.Мигел Анхел Луке, 20.Пауло Серджо
Треньор: Стоян Колев


ЦСКА: 12.Георги Китанов, 3.Антон Недялков, 5.Рафаел Перес, 6.Рубен Пинто, 6.Кевин Кубемба, 11.Станислав Манолев , 14.Николай Бодуров , 17.Давид Симао (4615.Кристиан Малинов), 19.Кирил Десподов, 21.Руи Педро (657.Кевин Меркадо), 26.Густаво Кулма (8922.Никола Колев)
Резерви: 1.Слави Петров, 15.Кристиан Малинов, 22.Никола Колев, 28.Пламен Гълъбов, 23.Александър Дюлгеров, 7.Кевин Меркадо, 25.Тонислав Йорданов
Tреньор: Стамен Белчев

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
1 - Кевин Кубемба шутира от средна дистанция още в 19-ата секунда, но след рикошет топката излезе в корнер за ЦСКА.
11 - ГОООЛ за ЦСКА! Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар и Николай Бодуров се разписа с глава за 0:1.
21 - ГРЕДА на сметката на ЦСКА! Николай Бодуров опита далечен изстрел и топката се отби в левия страничен стълб, след което рикошира в тялото на Пиргов, като за щастие на вратаря не влетя в мрежата.
25 - Камбуров отправи слаб изстрел от пряк свободен удар и топката отиде право в ръцете на вратаря Георги Китанов.
27 - Дани Кики от Локо (Пд) се нуждае от медицинска помощ и я получава.
33 - Пламен Крумов от домакините също получава медицинска помощ.
34 - Павел Виданов от домакините е първият предупреден футболист в мача.
36 - ГОООЛ за Локо (Пд)! След ужасяваща грешка на Рафа Перес в центъра на терена топката му бе отнета от Мартин Камбуров, който изведе Димо Бакалов очи в очи с Георги Китанов и се стигна до изравнителен гол за 1:1.
37 - Парвиз Умарбаев от домакините е изгонен за удар без топка след разправии на терена.
38 - Давид Симао от ЦСКА е предупреден официално вследствие на разправиите. От Локомотив претендират, че португалецът е провокирал скандала.
39 - Ванчо Траянов също е предупреден.
43 - Антон Недялков шутира и Илко Пиргов закова топката на голлинията.
45+1 - След корнер пред вратата на Локо се стига до разбъркване, но защитата изчиства топката.
45+2 - Край на първото полувреме!

46 - Начало на второто полувреме!
50 - Густаво Кулма шутира от границата на наказателното поле и топката рикошира в крак на бранител, след коет излиза в корнер за гостите.
52 - Станислав Манолев центрира към непокрития Руи Педро, който отправи удар от близка дистанция, но вратарят на домакините Илко Пиргов спаси.
55 - Мартин Камбуров от домакините е предупреден за оспорване на съдийско решение.
58 - Густаво Кулма с далечен удар и нов корнер за ЦСКА след рикошет.
59 - Кирил Десподов центрира от корнера и Рафа Перес игра с глава, но Густаво Кулма направи пропуск от непосредствена близост.
60 - Станислав Манолев от гостите е декориран в жълто от главния съдия.
61 - Димитър Велковски центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на гостите, но не се случва нищо опасно пред вратата на Георги Китанов.
64 - Густаво Кулма отново пропуска, пращайки топката над вратата след шут от средна дистанция.
68 - Кевин Меркадо пропуска отблизо с глава малко след влизането си в игра.
71 - ГОООЛ за ЦСКА! Кевин Кубемба асистира на Густаво Кулма, който след множество пропуски най-накрая се разписа с шут от дъгата пред наказателното поле и даде преднина на гостите. Кулма не бе вкарвал гол от декември, а това е шесто негово попадение за сезона.
75 - Дани Кики е предупреден след извършено нарушение.
83 - след гола на гостите играта се поуспокои и не се създават голови положения пред двете врати.
90+1 - Кевин Меркадо се опита да си изпроси дузпа, но бе официално редупреден за симулация.
90+2 - Край на мача! ЦСКА спечели с 2:1, след като повече от едно полувреме игра с човек повече на терена.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига