Сагата с привличането на Килиан Шеридън приключи. Точно в 17,30 часа ирландският нападател подписа тригодишния си договор с ЦСКА в централния офис на фирма “Титан”, след като преди това бе преминал успешно медицинските прегледи.
 
Сключването на контракта беше чиста формалност, тъй като още при първата си визита в София на 31 юли Шеридън се разбра за личните си условия. Няколко дни по-късно ЦСКА и Селтик подписаха чрез факс договора относно трансфера.

За интереса на "червените" към Шеридън БЛИЦ писа първи още на 10 юни, когато започна голямата сага относно преминаването му в Борисовата градина.
 
“Знам, че няма да ми е лесно тук, но аз обичам предизвикателствата. Трябва колкото се може по-бързо да помогна на новия ми отбор”, заяви ирландецът, който ще бъде на разположението на Павел Дочев следващия четвъртък. Тогава е първият мач на ЦСКА срещу уелския ТНС за влизане в групите на Лига Европа.

Електронната енциклопедия Уикипедия вече отрази смяната на клубната принадлежност на Шеридън. В неговата визитка е отбелязано, че той е собственост на ЦСКА. Ирландецът ще носи любимия си номер 26.