Петър Хубчев е решил да си тръгне от Берое заради недостатъчното според него финансиране на клуба. В типичния си стил немският възпитаник е преценил, че трябва да си отиде, но без да каже и дума на футболистите и да се раздели с тях по подобаващ начин.
 
Играчите на "заралии" останали втрещени, че са изоставени, защото го научили от хората от ръководството...
 
В същото време БЛИЦ научи, че финансовото състояние на гранда от Стара Загора е прилично. Всеки от състезателите е получавал навреме месечната си заплата, както и обещаните от шефовете премии.
 
За жалост Хубчев не за първи път си отива от отбор през задния изход. Той постъпи изключително грозно като предаде Борислав Михайлов, който го направи национален селекционер. Вместо да прояви човешка благодарност, Хубчев прецени, че трябва да скрие от приятеля си и негов дългогодишен съотборник, че е водил преговори с Левски. След това напусна по недостоен начин и "синия" клуб, като го принуди да му изплати рекордната неустойка от 800 000 лева. Отделен е въпросът, че шефовете на Левски начело със Сираков също не показаха европейско поведение към Хубчев и не проведоха с него разговор, с който всеки да поеме в посоката си като бял човек.
 
Още едно черно петно ще преследва кариерата на Хубчев като треньор. Пред БЛИЦ Венцислав Стефанов разкри, че Хубчев буквално е избягал без да му каже, когато един ден е решил да си тръгне от Славия.
 
Пред медията ни Стефанов сравни постъпката на Хубчев с тази на Юда, който е предал Исус Христос.
 
Хубчев има навика да повтаря пред медиите, че човек който няма силни нерви и не може да издържа на работа под напрежение не е за треньорската професия. Но явно е имал предвид собственото си поведение...

БЛИЦ вече писа първи, че Николай Киров поема Берое. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ