Никак гладко не е минала срещата в Панагюрище между шефовете на ЦСКА Данаил Ганчев и Филип Филипов с привърженици на отбора.

БЛИЦ разполага с богат материал, включително и визуален, от това, което се е случило снощи. На срещата са присъствали не само фенове от Панагюрище, но и от Пловдив и региона.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Казано в резюме – феновете са засипали с много неудобни въпроси Дани Ганчев и Фичо и изобщо не си поплювали. Последвало е на няколко пъти извинения от двамата представители на властта в Борисовата градина. Синът на Гриша Ганчев е направил няколко признания. Едно от тях – доста силно. Той е признал за разговор с баща си, в който му казал, че не е съгласен с някои от методите му на управление. 

БЛИЦ пуска много кратка хронология на срещата.

Фенове: „Ако вие смятате, че новата страница на ЦСКА е някаква си само тъпа екипировка, значи това е пясък в очите на хората. Та нова екипировка е нещо нормално за голям клуб, а вие го изкарвате някакво историческо постижение. И с новия стадион. Ще има ли нов стадион въобще. Защо се казва евентуално нов стадион. Особено с оглед събитията в държавата, как ще стане… Хубаво, даже да го построите, новият стадион ще разреши ли проблемите на ЦСКА. Нищо няма да разреши! Ако отборът е безобразен, както и в момента, какво ще разреши новият стадион?!  Нов стадион, ама празен. Хората ще му се нарадват първите 3-4 кръга. Те ще дойдат заради стадиона. Не са отбора. Ако нещата в организационен план продължат да стоят така, както в момента“

Дани Ганчев: Отчитаме грешките, които допуснахме в последните години. Особено допуснати такива при емоционални решения…

Прекъсват го: Кажете ни какво значи емоционални решения. Кой? Дайте конкретен пример. Каква е вашата роля в клуба и кой ги взима тия емоционални решения.

Дани Ганчев: Имам предвид взимането на емоционални решения. Смяната на треньора е едно от тях. Признавам – така е. Аз не съм съгласен. Казвам го на баща ми. За мен един треньор трябва минимум една година да води отбора. Минимум. А ние избързвахме. Вижте, аз знам, че със стадиона няма да решим големите проблеми. Знам, че искате ЦСКА да е шампион. Вярвайте ми, вярвайте ми (б. р. – на висок тон) ние също това го искаме.-

Прекъсват го: Да, но не на всяка цена. Не го искате на всяка цена… Казахте го. Баща ви го каза. Искаме отборът ни да играе добър футбол, да печели. Искаме да няма треволяци на стадиона.

Дани Ганчев: Аз имах сериозен разговор с баща ми преди двайсетина дни, когато опря ножа о кокала, след като не спечелихме нищо и загубихме финала с Левски. Казах му, че ние през последните две години сме толкова аматьорски подредени като структура, като всичко, че то рано или късно ще рефлектира.  И ето – рефлектира. Така е. Извиняваме се.

Фенове: Извинявате се. Какво от това. Останахме зад вас, когато дойдохте. Скарахме се с приятели, съмишленици, бяхме зад баща ви. Вярвахме ви. Но той ни излъга. Никой не ни е лъгал така.  Вие закъсняхте с промените 5-6 години. Сега ще излъжете отново фенове. Без да искате ще ги излъжете. Проблемът е в кредита на доверие. Не виждам как ще върнете доверието. Селекцията какво стана. Кой я прави. Казахте, че и Любо и Стойчо че трябва да стои поне една година. А не стана така. Защо казахте, че Стойчо Младенов си е тръгнал сам. Защо излъгахте? Защо търсите треньор, след като си имаме действащ такъв, който е стопил разликата на само две точки? Защо?  Саша Илич каза, че през февруари сте разговаряли с него. А? Имате ли обяснение. Мълчите. Извинявате се. Ама какво от това…
Ние мача за Купата финала не трябва да го вземем на всяка цена. Не е задължително да сме шампиони, а защото и второто място е добре. Така се говори. Така ли е?

Филип Филипов: Чакайте, чакайте. Как ще дадем мача на Левски? Как ще кажем на чужденците: Легни и не играй. Нали ще го разпространи из цяла Европа, като си тръгне, и ще станем за смях. Това е невъзможно, абсурд е да лягаме на Левски.

Настава суматоха в залата. Някой казва, че има платени фенове тук.  Повечето скачат и отсичат, че това са глупости.

Фенове: Ние не сме платени, ние сме фенове. Пътуваме с наши пари. Ясно ли е. Какво ме пита дали съм платен. Аз вместо да дам 1000 лева на детето си, отивам в чужбина да бъда с ЦСКА, защото съм от ЦСКА.  

Филип Филипов скача да успокоява страстите.

Има и още много любопитни сцени, които БЛИЦ няма да публикува.

Тази вечер от 18:30 обиколката на Данаил Ганчев и Филип Филипов продължава във Велико Търново. 
*Снимка: БУЛФОТО