Левски е в жестока финансова криза и на този етап не се вижда как ще се измъкне от тежката ситуация. По темата се изписаха тонове страници, но никъде не е излязло все още черно на бяло колко са в момента дълговете на клуба. 
 
БЛИЦ успя да се разрови и чрез достоверни източници на поднесе отговор на своите читатели.
 
Задълженията на ПФК Левски преди идването на Васил Божков на "Герена" са били 33-34 милиона лева. Любопитното е, че толкова бяха те и в ЦСКА в периода преди фалита на "армейците".
В момента дълговете на "сините" са намалели, но пак не са малко. Става въпрос за около 16 милиона лева, довериха източниците на БЛИЦ.
 
Какво ще последва, можем само да гадаем. Експерти твърдят, че Левски е тръгнал по пътя на ЦСКА, но е рано да се говори за фалит.
 
"Това е дълга и сложна процедура. Нали си спомняте, че в Борисовата градина този процес продължи известно време и чак тогава се стигна до лошия край. Наистина положението в Левски е повече от критично, но все още има шанс за измъкване от конфузната ситуация. Така че - дали "сините" ще приключат като ЦСКА, е много рано да се говори и прогнозира", заявиха запознати с финансовите проблеми на "Герена".
ВСИЧКО ЗА ВАСИЛ БОЖКОВ!
БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020