Вторият в "Б" група Хасково ще стартират серията от контроли с мач срещу елитния Любимец. Приятелската среща ще бъде на 24 или 25 януари. Ще се играе в Любимец, стана ясно днес преди първото за годината занимание на футболистите на Хасково. Втората контрола си остава с „Раковски“ на 29 януари.

Засега единственото ново попълнение е Явор Въндев. Той облича за втори път екипа на "червено-белите". Сливналията бе на Ямача през есента на 2012-а, след което замина за Малдивите.

„Първенството там не е за подценяване, на много професионална основа е изградено“, каза пред "Новинар Юг" нападателят.

„Върнах се в Хасково, защото обстановката тук е добра, познавам футболистите, това е добър отбор“, допълни Въндев.

Другият завърнал се на Ямача е Димо Хаджиев, който изкара няколко сезона в пловдивски тимове, докато учеше право в града под тепетата. Той ще мине проби, преди да бъде одобрен от Димчо Ненов. Чакат се и други футболисти в това число и вратар.

„Необходим ни е още един класен страж, трябва да са трима“, каза треньорът Димчо Ненов. Той подчерта, че ще продължи да разчита на Емил Данчев. „Данчев показа отлична форма на вратата през есента, но се контузи“, заяви наставникът.

Той категорично заяви, че на Ямача няма да се прибегне до позната от други клубове тактика за пълна подмяна на отбора по време на трансферния период. „Ние имаме изграден тим, с добри футболисти, трябват ни още 2-3 по-опитни играчи, които да вдъхнат увереност на младите“, разкри Ненов. С тима тренира и Николай Димитров, който получи тежка контузия през есента и му бе направена операция. Засега обаче ще наблегне упражненията без топка. Най-вероятно той ще се върне на терена в края на март. През декември операция от херния прави Вълчан Чанев, но той вече е напълно възстановен.

Изпълнителният директор Николай Топузаков заяви, че целите пред отбора ще станат ясни в края на месеца. За тогава е предвидена среща на кмета Георги Иванов с бизнесът. Градоначалникът ще се опита да убеди местни предприемачи да подпомогнат тима на 27 януари. Футболният шеф увери, че това не означава, че тимът е зле финансово. „Запазваме сегашното положение и заплати“, категоричен е Топузаков.

Всъщност след срещата ще стане ясно дали отборът ще си постави цел „А“ група или остава във втория ешелон. Единственият проблем са парите. Във футболно отношение тима има всички шансове да се пребори за място в елита.

Около дузина фенове се събраха на първата тренировка, за да приветстват футболистите и да ги снимат за спомен.