Самоубилият се футболен треньор Венци Маринов се затворил в себе си през последните месеци от живота си. Той бе открит тази сутрин обесен в апартамента си във Варна.
 
Наставникът бе осъден за блудство с непълнолетно дете, на което беше треньор в детско-юношеската школа на Черно море.
 
Напоследък Венци почти не излизал от дома си. Само отскачал до близкото магазинче, за да си купи храна и най-вече цигари. След случая Маринов пропушил като комин. Кутия не му стигала – понякога задминавал и две на ден.
 
Спрял контактите си с всички свои познати. Единствено поддържал връзка с колегата си от школата на „моряците” Иван Николов.
 
Малко след Нова година Венци се изпуснал пред съседите си в магазинчето, когато те му честитили празника. „И на вас за много години, ама на мен вече не ми се живее....”, проронил Маринов.
 
Впоследствие в продължение на цяла седмица той изобщо не се появявал на мястото, откъдето пазарувал. Хората си помислили, че нещо се е случило с него. В една студена сутрин обаче Маринов влязъл в магазина. Взел си само цигари и нищо друго. Не обелил и дума. Бил целият брадясал, а очите му – силно зачервени.