Новият треньор на ЦСКА Саша Илич официално бе представен на пресконференция на стадион "Българска армия".

"С моите помощници дойдохме, за да направим най-доброто за отбора", заяви сърбинът, като допълни, че треньорът на вратарите Стоян Колев остава от стария щаб, след което започна да отговаря на въпроси.

"Това, което исках като футболист, а сега и като треньор, е отборът ми да се бори за трофей. Това беше условието ми да стана треньор на ЦСКА.

Искам да започнем крачка по крачка. Трябва да подсилим отбора във всички линии, ако искаме да постигнем по-добри резултати", заяви Илич, след което заговори за селекцията на ЦСКА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"На мен не ми трябват голям брой играчи, а такива, които да са титуляри и които да могат да правят разликата. В момента приоритет е привличането на ляв бек и футболист в средата на терена, който да донесе повече динамика.

Ако вземем чужденци, то задължително ще са такива, които да вдигнат нивото.

Младите в отбора ми харесват. За тези няколко дни, които съм тук, видях, че всички работят с желание. За мен няма значение дали играчите ми са българи или чужденци. Мога да залагам на млади играчи, ако покажат, че имат място в отбора.", заяви Илич.

Сърбинът определи нападателя Жорди Кайседо като най-добрия.

"Това което знам е, че в момента той е с националния отбор на Еквадор и ще се присъедини към нас на подготовката в Австрия", коментира новият треньор на ЦСКА.

Сърбинът каза няколко думи за първите две нови попълнения в тима.

"Станислав Шопов е млад футболист, който е направил впечатление в България, но след това не е получил достатъчно шанс. Изключително е талантлив, но трябва да се работи с него.

Лазар Туфегджич се представя на много добро ниво в Сърбия. Изключително бърз. Играч, който може да даде много на ЦСКА. Може да направи разликата на терена и е човек, около когото ще се гради играта", заяви новият наставник на ЦСКА, след което коментира напрежението между ръководство и фенове.

Не е приятно да има напрежение между фенове и ръководство. Играл съм в големи отбори и знам, че е трудно да се постигнат резултати, ако няма подкрепа от публиката. Това, което зависи от мен е да опитам да върна феновете с игра и резултати на терена".

Сърбинът бе запитан как ще се справи с хегемонията на Лудогорец у нас и помолен за коментар за финала на Купата на България, загубен с 0:1 Левски.

"Знам, че Лудогорец е шампион в последните години. Знам, че ще е тежко да го изместим от върха. Ние обаче също можем да мечтаем. ЦСКА е голям отбор, който винаги се бори за титла и купа. Ще работим, за да може това да се случи. Гледах финала за Купата на България с Левски, но предпочитам да не говоря за това от уважение към предишния треньор", заяви Илич, след което говори за честата смяна на треньори на "Армията"..

Запознат съм с това, че ЦСКА често сменя треньорите си и се надявам, че няма да съм сред тези, който си тръгват бързо. Не обичам да давам големи обещания. Ще се движим крачка по-крачка. Времето ще покаже дали се движим в правилната посока. ЦСКА трябва да играе офанзивно, защото е голям отбор. Събрали сме се за това да направим така, че ЦСКА да играе много по-добре от предишните сезони", каза още Илич.