ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА Саша Илич изненадващо извади двама от играчите, започнали като титуляри в дербито с Левски, за предстоящото днес гостуване на Лудогорец в Разград. Двубоят от 13 кръг на efbet Лигата започва довечера в 19:00 часа. Успех ще позволи на „червените“ да оглавят класирането с една точка пред ЦСКА 1948, а победа ще позволи на „орлите“ да излязат втори.

Извън сметките на 44-годишния сърбин останаха Брадли де Нойер и Дауда Бамба. Това стана ясно по време на вчерашната тренировка на „армейците“ в Русе, отбелязва спортен ежедневник.

Двамата дори не са пътували с отбора и са останали в Русе. Същото се отнася и за защитника Енес Махмутович, който също се оказва извън сметките на Илич за днешното дерби. Двубоят в Разград пропускат още наказаният Иван Турицов и претърпелият операция Асен Дончев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Няма яснота относно причините за отсъствието на Де Нойер и Бамба. Нидерландецът, който започна като титуляр във всичките си 7 мача от първенството до момента не беше в групата и при победата с 2:1 над Пирин преди седмица. Тогава треньорът оправда отсъствието му със здравословен проблем. Котдивоарският нападател Бамба, който вкара победния гол за 1:0 над Спартак (Варна) се представи неубедително срещу Славия, Левски и Пирин.

В същото време бразилците Жеферсон и Маурисио Гарсес, който бяха наказани според вътрешния правилник заради закъснялото си завръщане от Южна Америка след паузата в шампионата заради мачовете на националните отбори, явно вече са амнистирани от Илич.

Двамата са попаднали в групата за мача в Разград, но Жеферсон трябва доста да внимава, тъй като „виси“ с четири жълти картона и е пред наказание. В събота „армейците“ приемат Хебър, но следващата сряда гостуват на Ботев (Пловдив) в отложен мач от петия кръг.

Група на ЦСКА за дербито с Лудогорец: Густаво Бусато, Димитър Евтимов, Тибо Вион, Християн Петров, Юрген Матай, Мено Кох, Галин Минков, Жеферсон, Амос Юга, Станислав Шопов, Жираир Шагоян, Марселино Кареасо, Маурисио Гарсес, Браян Морено, Лазар Туфегджич, Симеон Александров, Джонатан Линдсет, Дюкенс Назон, Бисмарк Чарлс

ЛудогорецЛУДОГОРЕЦ – ЦСКАPFC CSKA-Sofia

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Недялков, Групер, Нонато, Шоу, Рик, Каули, Десподов, Тиаго
Контузен: Д. Янков
Наказан: Сисиньо

ЦСКА: Бусато, Вион, Кох, Матай, Хр. Петров, Юга, Линдсет, Гарсес, Кареасо, Шагоян, Морено
Контузен: Дончев
Наказан: Турицов

Баланс: 33 мача, 16 победи за Лудогорец, 14 равенства, 3 победи за ЦСКА, г.р. 43:19 за Лудогорец

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК