Подготовка за пролетния полусезон в „Б“ група започна горнооряховският Локомотив. Преди първото занимание среща с футболистите имаха председателят на футболния клуб Даниел Костадинов и един от спонсорите Николай Рашков. Целта категорично е влизане в „А“ група.

24 футболисти се включиха в първата тренировка, от тях четирима бяха юноши на клуба. Липсваше единствено Иво Харизанов, който има лек здравословен проблем и ще се включи до 3-4 дни. Напуснали засега няма, всичко зависи от това колко ще са новите попълнения.

Единственото ново име на първото занимание бе дошлият на проби 20-годишен Антонио Стилянов. Той е юноша на ЦСКА, играл в Германия и е десен бек.
Индивидуални занимания водеше вратарят Радослав Рашков, който започва постепенно с натоварванията след тежката контузия и бъдещето ще покаже кога ще е готов за пълноценни тренировки.

„От утре до събота – двуразови тренировки. Следва почивка от един ден и продължаваме по два пъти. Направихме 32 дена почивка и трябва да вдигнем темпото. Натискаме в началото и в началото на февруари започваме с контролните мачове“, коментира пред sport-vt.com треньорът Сашо Ангелов.

Наставникът призна, че смята да работи в първенството с около 20 играчи. Четири ще са новите попълнения, освободени ще има едва след тяхното идване. Това обаче трябва да стане до три-четири дена, не повече, за да има време за сглобяване на отбора.

Предвидени са три контролни срещи, все на чужд терен, като е възможно на 2 февруари за има още една. От 6 до 16 февруари Локомотив заминава на турнир в Балчик, където ще изиграе още 4 мача.

„Играем контроли навън, защото у дома не става нито за мачове, нито за тренировки. Колко пъти вече казвах: да дойде някой от управата и да види каква кал газим. Не става засега, но нали и аз трябва като треньор да си свърша работата и да влезем в „А“ група. Като не мога, ще си тръгна“, заяви Сашо Ангелов.

На въпрос дали това означава, че ще подаде оставка ако Локомотив (Горна Оряховица) не влезе в „А“ група, той отговори: „Абсолютно“.

Надеждите на публиката в Горна Оряховица са нападателят Тихомир Кънев да ниже гол след гол и през пролетта и заедно със съотборниците си да изведат Локомотив до заветното първо място и класирането в елита.