ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори пред медиите след кацането на отбора на Летище София. „Лъвчета“ постигнаха престижна победа с 1:0 като гост на Полша в квалификация за Евро 2025.

Александър Димитров пред БЛИЦ: Играчите ми доказаха, че не са по-евтини

„Момчетата много, много работиха, за да постигнат тази победа. Първият компонент в нашата концепция е бягането. Второто е взаимопомощта на терена. Работиха като отбор, всеки помагаше на човека до себе си. Изпълниха всичко, за което се бяхме подготвили“, започна Димитров.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Много се радвам за резултатите на мъжкия национален отбор под ръководството на Илиан Илиев. Той е много голяма личност. Той е един от първите, които ми се обадиха след победата, това показва колко голям човек е. Някои от играчите ни са попадали в селекцията на мъжкия национален отбор, щом са попадали, пак ще попаднат. Тук е моментът да благодаря на Илиан, че не пипа момчета от младежкия национален отбор“, продължи той.

„Имахме си проблеми с контузии. За съжаление, ситуацията с Никола Илиев не е добра откъм игрови минути. Когато играчите играят редовно, това се вижда. За да бъдат извикани в младежкия национален отбор, трябва да се представят добре в клубовете си. Може да има и по-голямо доверие към момчетата, на база какво доверие получават чужденците“, заяви селекционерът.

„Ние повече от 30 години не сме се класирали на голям форум, мен ме боли много. След конгреса на БФС чувам постоянно думата обединение, защо да не се обединим. Развитието на българския футбол върви отдолу нагоре. На финалната права сме и много малко ни дели от класиране на европейско първенство“, каза той.

„Това, което сме планирали, е юни месец да съберем по-малкия набор 2004-2005 година, имаме доста момчета от тази възраст, защото те две години нямат международни изяви. Останалите трябва да направят добра подготовка с клубовете си, аз бих ги събирал всеки месец, но за съжаление, това го няма никъде“, завърши Александър Димитров.