Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков потвърди писаното от БЛИЦ по-рано, че е харесал пристигналия в тима испанец Хосе Вергара, който се очаква в близките дни да подпише договор. Наставникът говори след загубата с 0:2 от Монтана, като сподели, че Сержиньо е изостанал доста от подготовката и ще трябва да наваксва.

„Очаквах последната контрола да не е на ниво, това не ми се е случвало за първи път. Нормално е след дългите лагери, футболистите имат психическа умора. Действително много неща не станаха в днешната контрола, но това е нормално. Мисля, че за първия мач с ЦСКА ще сме вече на 100%“, заяви Станков.

„Хосе Вергара има място в нашия отбор, въпрос на преговори с ръководството е дали ще остане“, каза спецът.

„Сержиньо се появи, той е закъснял малко с подготовката. Има какво да наваксва, започва нормални тренировки с отбора, но е малко назад и ще се стремим най-бързо да го вкараме в ритъм“, каза Станков.

Относно Георги Стефанов, който има счупен нос, наставникът на "черно-белите" каза: „Мисля, че до две седмици ще бъде възстановен. Счупен му е носът, но бързо реагираха, наместено е всичко и скоро ще се върне.“

„Имаме контрола с Нефтохимик, тогава представяме и отбора и вече влизаме в нормална предмачова седмица. Мисля, че всичко ще бъде изчистено и ще бъдем готови на 100% за гостуването на ЦСКА в първия кръг", допълни треньорът на Локо (Пд).

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ