Наставник на Локомотив (Пловдив) Сашо Станков сподели своите очаквания за предстоящото в неделя пловдивско дерби, което е от 14:00 часа на "Лаута". Треньорът на “черно-белите“ дори каза, че в последните години този мач е футболното дерби на България.

“Нямахме време да се израдваме на последната ни победа и да влезем по-освободени в дербито. Имаме известни проблеми, но предполагам, че всички играчи ще са на линия.
Запознат съм с очакванията, защото мачът е с особен заряд. Чака ни специален и тежък мач. Настройката ни е добра и ще се поздравим с успеха! В първия мач не играхме със сърца, за което и още съжаляваме“, започна Станков.

“За мен на този етап, това е най-доброто дерби. Надявам се освен битка, да има и добра игра. А ако времето позволи и терена не е тежък - и добър футбол. Има умора, но сме добре подготвени“, допълни специалистът.

Станков коментира и реакциите на Станимир Стоилов след вчерашната среща с ЦСКА (2:1). Мъри нападна остро съдийството на Ивайло Стоянов,а според Станков това е смешно.

“Не се занимавам със съдиите, особено пък на други отбори. Гледах - и преди малко пак го гледахме - запис на мача. Не виждам какво искат от "Ботев". На мен лично ми е смешно, но това си е техен проблем“.