Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов коментира ситуацията около клуба и кой е виновен за състоянието на "червените".

"Има невероятно задкулисие. Имам претенции към сриването на ЦСКА. Има и финансова страна, но моралната страна е по-важна. Бях подложен на много тежък натиск. Натискът беше от мои бизнес партньори, но те бяха просто изпълнители. Много трудно се доказва задкулисието. Сега това се прави с ЦСКА. Сценаристите бяха на високи политически позиции. Дълговете от онова време са по-малки, отколкото се казваха. Създадохме отбор от нулата, който се бореше за шампионска титла", коментира Томов пред Нова Телевизия.

"2013 година аз бях на море. Обади ми се министър-председателят и каза "спасявай положението". 21,7 милиона бяха задълженията на тима, оздравяването иска време. Не можех да продължа, след като ми пращат Росен Петров-Животното с още 60 човека, които ми заявяват, че ще дойдат нови собственици, които ще оправят тима. Моралната позиция е да се оттеглиш", допълни бившият шеф на "червените".

"БФС може да даде лиценз на когото си поиска. Кредиторите държат активи на дадено дружество. Ако сме законова страна, дълговете трябва да бъдат платени. Тези дългове се дължат на някого. Опита да се заобикалят законите води до такива неща. Има правила, които са безкрайно ясни и трябва да се спазват", допълни той.

"Невероятна пропаганда има срещу мен, но не ми пука. Ще се боря до край, ще се боря срещу задкулусието, защото тези хора са просто измамници", завърши Томов.