Днес в 15:00 часа в Софийски градски съд започва съдбовното за ЦСКА дело по обявяване на несъстоятелност на клуба. От клуба ще пледират обявяване в несъстоятелност на акционерното дружество и влизане на синдик. Това е заложено и в оздравителния план на „червените”.

„Точно в този момент не искам да говоря. Нека изчакаме решението, което ще бъде обявено в 14-дневен срок. Има технологично време за него и най-вероятно ще излезе през октомври. Трябва да влезем в процедура по несъстоятелност и там да се извършат някои необходими операции. Търговският закон повелява да влезе синдик в клуба”, сподели пред БЛИЦ изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

Делото всъщност е възобновеното производство по жалбата на пернишката фирма "Юнис" от лятото на 2013 г., която по времето на "Титан" започна ремонт на базата в Панчарево. Тогава се оказа, че се работи без документи и всичко трябва да бъде съборено.

Също така има експертиза, която показва, че „червените” не са в състояние да обслужват дълговете си от 30 милиона лева.

Припомняме, че първото дело по несъстоятелност на ЦСКА бе спряно в началото на септември. Тогава специалистът по спортно право Георги Градев коментира, че вероятната причина за негово спиране е именно предстоящото ново дело с ЮНИС ООД. А няма как да се водят две дела едновременно.