Следващите няколко дни се очертават като изключително важни за ЦСКА. Както вече съобщихме, очаква се писмо от ФИФА, в което да бъде даден отговор на факта, че клубът прави постъпки към обявяване на несъстоятелност. Именно това изглежда временното спасение на ЦСКА.

"Процедурата по несъстоятелност е по-особен въпрос. Наистина първото дело за обявяване на ЦСКА в несъстоятелност е на 24 септември. Най-общо казано, синдикът трява да установи общата задлъжнялост на клуба, наличното имущество, какво може да събере, какви вземания може да има. Той има два изхода - първият е, че дружеството може да бъде оздравено. Тогава на общо събрание на кредиторите се приема оздравителен план. В другия случай е, че дружеството не може да бъде оздравено и се преминава към ликвидация. Имуществото се събира и се осребрява, а останалите задължения се сконтират (намаляват)", обясни изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Именно постъпки към обявяване на несъстоятелност и влизане на синдик е целта пред ръководството на ЦСКА.

Вече стана ясно обаче, че ФИФА не се занимава с клубове, които са обявили несъстоятелност. Именно в това се крие въпросът - какво ще отговорят от световната централа в писмото си, очаквано до края на седмицата.

От футболната ни централа напомниха, че: "Общата задлъжнялост на ЦСКА надхвърля 23 милиона лева. Парите, които са постановени от ФИФА са дължими (става въпрос за пари, които са отсъдени по загубени дела). Това, че клубът се състезава в аматьорския футбол, не означава, че дълговете отпадат автоматично или губят своето значение. Дълговете си следват търговското дружество до тогава, докато или бъдат изплатени, или дружеството изпадне в състояние на неплатежоспособност и се премине към ликвидация."

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА