Босовете на румънския Динамо (Букурещ) Йонут Негоита и Константин Ангелаче може да влязат в затвора заради преминаването на Сърджан Лукин в "Ботев" (Пловдив) миналото лято. Това твърди импресариото Кристеа Оприа.

Той е завел дела срещу "Ботев" (Пловдив), Динамо (Букурещ) и самия Сърджан Лукин. Скандалът стана известен още след подписването на контракта между "канарчетата" и бранителя, но с времето затихна. Сега Оприа твърди, че е наясно с цялата схема и целта е била той да не си получи парите. Импресариото притежава 50% от правата на Лукин и трябва да вземе половината от трансферната сума. Сърджан обаче разтрогна договора си с Динамо и премина като свободен агент в "Ботев".

"Съдя Динамо, "Ботев" и Лукин. Те направиха измама, но ще си понесат последствията. Негоита и Ангелаче ще влязат в затвора.

Миналата година Стяуа предложи 500 000 евро за Сърджан, но Динамо не прие офертата. Няколко дни по-късно прекрати договора му и той отиде като свободен агент в "Ботев". Това е измама, чиято цел бе аз да не получа 300 000 евро от трансфера.

По-късно Лукин ми се обади и ми каза, че ще ми даде 100 000 евро комисионна от "Ботев". Казах му, че не ми пука. Искам това, което трябва да получа.

Много съм разочарован от него. Бях с него от трета дивизия до националния отбор, много пари и време вложих, а той се отнесе така с мен", заяви импресариото Оприа.

Днес стана ясно, че Стяуа най-накрая ще притежава Лукин, тъй като румънците постигнаха договорка с "Ботев" (Пловдив) за защитника. Оприа обаче вече не е мениджър на бранителя и пак няма да получи нищо.