Съдията Ивайло Стоянов, който днес ръководи Черно море – ЦСКА (1:0), заяви, че е имало напрежение. Както е известно, кметът на Каварна Цонко Цонев постави ултиматум на БФС и Съдийската комисия да смени наряда на рефера. Тъй като Ивайло Стоянов не бе сменен в събота играчите на Калиакра не излязоха срещу “Левски” и тимът от София спечели с 3:0 служебно.

“Това беше пълен цирк, аз не съм в основата на това нещо, има си БФС, комисии и те определят всичко. Ако трябваше да откажа, трябваше да предам всички, Боби Михайлов, всички. Стиснах зъби и изкарах мача. Вие как мислите, дали имаше напрежение. Всичко се отразява на семейството, на жена ми и детето. Благодаря на всички. Надявам се на едно разбиране от ваша страна. Как никой не излезе и не каза, това момче е свирил досега, има 45 мача. Как един не се намери един да каже, че това не му е първи двубой, все търсите жълтините”, заяви Ивайло Стоянов пред Канал 3 след днешния двубой във Варна.

“Аз си давам живота за съдийството, кой ще ми върне живота. Ние на 35 години ще вземем да получаваме инфаркти. Не е правилно г-н Цонев да използва медиите и да стоварва всичко срещу мен. Питам го какво ще спечели. Хващаме се за едно положение и дайте да удавим момчето, той е от провинцията, дайте да го убием. Аз ви питам защо г-н Цонев не излезе и не пита футболистите си защо пропускат на празна врата. Уверявам го, че не съм на една стотна от неговото състояние. Аз съм съдия още преди Костадин Костадинов да стане шеф. Смениха се Борислав Александров, след това Димо Момиров ми даде да свиря дербита”, коментира още реферът.

“Чухме се с Костадин Костадинов, той е на мача в Ловеч. Благодари ми. Това е разликата между съдиите и останалите, които се занимават с футбол. Ние приемаме президенти, кметове, шефове като част от играта. За нас няма омраза. Сега някой ще си помисли, че ще намразим Калиакра. Няма такова нещо. Свирим, каквото е на терена”, завърши съдията Ивайло Стоянов./БЛИЦ