Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Съдията Адриян Петров потвърди информацията на БЛИЦ от по-рано, че президентът на Спортист Христо Димитров му е отправял смъртни заплахи. Скандалната сцена се разиграва в мача между юношеските формации на тима от Своге и Локомотив (София) на помощния терен в "Надежда". Както вече стана ясно, срещата от Елитната юношеска група до 19 години не завърши, след като реферът е принуден да я прекрати малко преди края й.

"Локомотив (София) вкараха дузпата, стана 4:3, след което се случиха неща, които ме принудиха да прекратя срещата", заяви съдията Адриян Петров.

"Чух викове, на терена нахлуха три лица, единият от асистентите ми беше ударен. След това тръгнаха към мен със заплахи да ме убиват. Шефът на Спортист Христо Димитров също ме заплаши, че ще ни убият, че няма да излезем живи от терена!", разказа още пред "Канал 3" за скандала съдията, който е син на треньора и бивш футболист на "Левски" Петър Петров-Чори.

"Не ми бяха нанасяни удари, само заплахи получавахме с помощниците ми. След това неизвестните лица тръгнаха към треньорската скамейка на Локомотив (София). Треньорът ги попита какви са те и какво правят там, след което те му нанесоха удари. Нямаше охрана, заплахите продължаваха. Футболистите от Своге също казваха, че ще ме утрепят, ако не прекратя мача. И аз бях принуден да го прекратя. Те дори не позволиха след гола от дузпата играта да бъде подновена от центъра", продължи реферът.

"Опитах се да разбера какви са тези хора. От Спортист твърдят, че не ги познават, от Локомотив също. Мачът се игра в четвъртък на помощния терен в "Надежда". Имаше двама охранители, които пазят стадиона, възрастни хора. Те стояха на 50-60 метра от цялата ситуация. След като прекратих мача всичко се укроти и заедно с асистентите ми се прибрахме благополучно в съблекалните", добави Адриян Петров.

"Не чух за тотомафия. Такива неща не бяха говорени. Просто ми отправяха смъртни заплахи. Но нищо чудно именно заради залози да се е стигнало до всичките тези неща", каза още реферът.