Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Скандалът с прекратения мач между юношеските отбори на Локомотив (София) и Спортист (Своге) продължава да се разраства. Както вече стана ясно, срещата от Елитната юношеска група до 19 години не завърши, след като съдията Адриян Петров беше принуден да я прекрати малко преди края й при резултат 4:3 за "железничарите".

Треньорът на Локо (Сф) Никола Димитров беше бит от неизвестни лица, нахлули на терена. Наставникът се оплака, че и към него са били отправени смъртни заплахи. И реферът разкри, че е получил същите закани и именно, за да спаси здравето си се е принудил да даде преждевременно край на мача.
3_1.jpg
"Да, удариха ме. Това вече всички го разбраха. Ще ви обясня и как стана всичко. При 3:3 видях, че фаулират наш състезател в наказателното поле на съперника и извиках: „Дузпа!“. Съдията свири и поведохме с 4:3. Секунди след това към мен се затичаха група едри мъжаги, като започнаха да ми крещят, да ми викат, че съм мъртъв и да опитват да ме удрят. Питаха ме какъв съм аз, че да казвам кога има нарушение и кога не. При втория си опит наистина ме удариха. Признавам. Но не е вярно, че съм в болница. В добро здраве съм", коментира пред "Канал 3" треньорът Никола Димитров.

"Нападнаха и съдиите, казвайки им да прекратят мача. Те го направиха и така всичко свърши минута преди последния сигнал. Може да се каже, че това определено е върхът на наглостта. Не съм вярвал, че ще доживея подобно нещо. Не мога да коментирам твърденията, че преди началото се е говорило, че има „пробити“ наши играчи, които от Своге са опитали да подкупят. Вторник има заседание на Дисциплинарната комисия, на което ще се реши какво се случва. Лошото е, че тая простотия никъде по света я няма", каза още Димитров.

Освен съмненията за опити за подкупване на футболисти се спекулира, че всъщност причината за яростта на въпросните „мутри“, са били огромни залози за равен краен резултат.

Изпълнителният директор на Спортист Христо Димитров също се включи в ефира на "Канал 3", като разграничи юношеския си тим от всякаква обвъзразност с инцидентите по време на двубоя. Шефът на клуба от Своге дори намеси и ЦСКА в скандала.

"Прекъснаха срещата в 87-ата минута. При корнер за Локо (София) имаше нарушение на играч на Локомотив. За учудване на всички съдията посочи дузпа. В този момент ние отстрани го попитахме каква е тази дузпа. Изпълниха я и вкараха гол. Не видях преди това при корнера дали топката е влязла във вратата. Бях далеч и не видях. Топката беше сложена в центъра и преди да даде сигнал за подновяване на играта към центъра на терена се затичаха няколко човека. Видях, че са от публиката на Локомотив, защото ние нямаме публика. Трима човека излязоха. Не можах да чуя какво крещят. Не знам какво казаха на съдията, а той беше пребледнял", заяви Христо Димитров.

"След това отидоха на скамейката на Локомотив и стана разправия. Разправяха се с треньора, чух също, че споменаваха ЦСКА. Дали са го били, или не, не мога да кажа. Чух че казаха на съдията да прекрати мача. Аз като ръководител на Спортист (Своге) се възползвах от ситуацията. Не може да се бие длъжностно лице и да не се прекратява мач. Взимат ни точки, които ни спасяваха от изпадане. Тези хора никога не съм ги виждал и не ги познавам въобще. Бяха едни здрави момчета, които за първи път ги виждам в живота си. Отидоха на скамейката на Локомотив и крещяха и свързваха нещо с ЦСКА", добави босът на Спортист.

Също така стана ясно, че наставникът на Локомотив (София) Никола Димитров е син на треньора от ДЮШ на ЦСКА Димитър Димитров-Трактора.