Синдикатът на футболните съдии в България изпрати писмо до БЛИЦ, чрез което съобщава, че осъжда остро изказването на бившия шеф на Съдийската комисия Димо Момиров.

Варненецът нападна Георги Кабаков, който ръководи срещата от 1-ия кръг на "А" група между Черно море и Лудогорец във Варна.

"Георги Кабаков е съдия на Лудогорец и беше пратен във Варна да изпълни поръчка. Ако някой се е учудил от отсъжданията му, то аз го очаквах. Бях на "Тича" и изгледах мача. С това назначение се демонстрира, че още от първия кръг ще продължи тенденцията да се подкрепят грандовете. Засега нещата си продължават по старому, това се дължи на факта, че членовете на Съдийската комисия са си същите и тарторите там си правят каквото искат", изригна Момиров.

В отговор на изказването му в редакцията на БЛИЦ беше получена позицията на Синдиката на футболните съдии в България. От сдружението към КТ "Подкрепа" настояват за наказание на Димо Момиров.

Уведомителното писмо на Съдийския синдикат:

"Уважаеми господа,

Информираме Ви, че изказването на г-н Димо Момиров, уронва престижа и авторитета на съдията Георги Кабаков, ръководил футболната среща между Черно море и Лудогорец.

Също така г-н Момиров отправя нападки към СК на БФС. Държим да отбележим, че това не е първият път, в който отправя публични обвинения към футболни съдии и СК.

С това си изказване г-н Момиров нарушава чл.37 от правилника за футболното съдийство.

Държим същият да бъде наказан по чл.50 т.2 от горе посочения правилник. Към настоящото писмо прилагаме доказателствен материал и копие от удостоверението за легитимност на "СИНДИКАТ НА ФУТБОЛНИТЕ СЪДИИ" към КТ "ПОДКРЕПА"