ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арестуваният и сочен за тартор на бригадата за рекет, изнудване и заплахи към фенове на футболния Ботев (Пловдив) - Въльо Петров, се оказа заместник търговски директор в клуба, собственост на руския богаташ Антон Зингаревич. 

Това стана ясно по време на петъчното заседание на окръжния съд в Пловдив. 49-годишният Петров, директорът по сигурността на ПФК Ботев Милен Стоянов и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев oстават зад решетките. Това е решението на окръжния съдия Михаела Добрева, след като чу тезата на обвинението и защитата на адвокатите на четиримата. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

"Искането на Окръжна прокуратура е основателно, има достатъчно доказателства. Не е нарушено правото на защита на нито един от обвиняемит", oбясни съдия Михаела Добрева и допълни, че дотук делото е осем тома. 

След като чу решението на съда, Вълъо Петров излезе от залата с думите: "Илиян Филипов иска да присвои Ботев! Той е виновен. Иска да превземе клуба за своя лична употреба".

Както е известно, Филипов с фирмата си ПИМК са строител на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Обвиняемите са използвали силови методи и заплахи, за да принуждават фенове на Ботев да не изразяват позициите си относно ръководството на клуба. По делото е установено, че бригадата е изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 хиляди лева. 

ОПГ превзема Ботев, всявайки страх! Зингаревич с частна армия по модела на "Вагнер"

Петров и другите трима са привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров (49 г.), са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив - полицаят Галин Колев и Милен Христев, собственик на "Ботев гард", са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР  в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.