Столична дирекция на МВР (СДВР) спечели шампионската титла на България по плажен футбол. Републиканското първенство за служители на МВР за пореден път се проведе в курортен комплекс Златни пясъци. Събитието бе открито официално от Комисар Димитър Димитров - зам. директор на ДП-Варна, Комисар Иван Младенов - председател на СА на МВР. Рефери на турнира бяха Християна Гутева и Адриан Петров.

Водени от своя играещ мениджър Ивайло Йотов- Кемпеса, софиянци надделяха и в трите си мача от програмата срещу колегите си от Областните дирекции във Варна, Враца и Школата в Пазарджик. На старта СДВР победи пазарджиклии с 4:3 след дубъл на тарана Георги Шаламанов, и голове на Стойчо Андреев и Йотов. За противника точни бяха Иван Гавазов и на два пъти Радослав Влашев. Във втората среща от турнира ОДП - Варна загуби от ОДП – Враца с 5:7. Над всички в този мач беше Ивайло Данчев, който наниза цели 6 попадения.

В решителната битка за шампионската титла СДВР надделя над Враца с 5:4 в изключително инфарктен сблъсък. Столичани дръпнаха с 3:0 след дубъл на Мартин Несторов – Шмекера, но съперникът се двигна на яростен щурм и успя да изравни – 3:3. После Йотов вкара за 4:3, но буквално в последната минута на редовното време врачани изравниха отново. В продълженията „златен“ гол в свой стил заби Шаламанов и донесе победата на СДВР с 5:4. Радостта на софиянци до известна степен беше помрачена от тежката контузия на вратаря Петьо Петков, който получи травма на врата, но въпреки болката мъжки доигра дербито. След последния съдийски сигнал стражът веднага бе откаран в близка болница. С този успех момчетата на Кемпеса на практика си осигуриха златните медали и последният мач срещу Варна се оказа без значение. Въпреки това те завършиха както подобава турнира и грабнаха успеха с 3:2 след попадения на Шаламанов, Йотов и Стефан Ненов.

Ето и имената на шампионите: Петьо Петков, Светльо Кючуков, Стефан Ненов, Стойчо Андреев, Йордан Пешев, Георги Шаламанов, Мартин Несторов, Виктор Цветанов, Йвайло Йотов, Никола Венетов.

На второ място се класира отборът на ОДП-Враца, а бронзовите отличия отидоха на гърдите на играчите на Школата за подготовка на МВР в Пазарджик. Младоците от школата, водени от Тодор Тодоров, разполагаха и с легендата на ловешкия футбол Стефан Юруков, но не успяха да защитят титлата си от миналата година. Четвърти финишира отборът на ОДП-Варна. На футболните битки на горещия пясък станаха свидетели много зрители, а вечерите край морето задължително завършваха с някое приятно заведение.

Над всички и там бяха столичните полицаи, които доказаха за пореден път, че са №1 не само на терена, но и на масата. Най-активните в купона бяха Жоро Шаламанов – Пеещия Полицай, Виктор Цветанов – Българския Джейсън Стейтъм, Светльо Кючуков и атрактивната главна съдийка на турнира Християна Гутева. Първенството и тази година е сред най-значимите спортни мероприятия от календара на Спортната асоциация, с подкрепата на Хотел "Адмирал", Хотел "София" - Златни пясъци, PR Club и PR Beach в лицето на г-н Кирил Кирилов. Георги Савов и Чавдар Атанасов от Спортната асоциация на МВР се бяха погрижили за перфектната организация. Специален гост беше Радостта на народа – Божидар Искренов./Милен Димитров /БЛИЦ

Индивидуалните призьори:
Най-добър вратар – Калоян Гадевски от Пазарджик
Голмайстор на турнира – Ивайло Данчев от Враца (9 гола)