Полузащитникът на Левски Седрик Бардон е получил предложение да премине в Черноморец, научи БЛИЦ. Според информациите, лично старши треньорът на отбора от Бургас Красимир Балъков се свързал с французина по телефона, за да му предложи да заиграе при "акулите".

Договорът на Бардон с Левски изтича в края на сезона и според правилника той има право да подпише предварителен контракт с друг отбор. 33-годишният французин обаче не искал и да чуе за раздяла със "сините" и категорично отрязал Балъков.

Седрик Бардон се смята за един най-качествените чужденци, играли някога в родното първенство. Той бе важна част от големия отбор на Левски, който под ръководството на Станимир Стоилов стигна до 1/4- финал в Купата на УЕФА през 2006-а, а месеци по-късно игра и в групите на Шампионската лига. Феновете на "сините" още помнят попаденията на французина срещу Оксер и Киево.

През 2008 година Бардон бе продаден на израелския Бней Яхуда, от където премина в Анортозис. С екипа на кипърския отбор полузащитникът отново игра в групите на Шампионската лига. След повторното си завръщане на "Герена" той отново се превърна в ключов играч за "сините" и е един от най-постоянните в редиците на шампионите въпреки, че в края на тази година ще навърши 34 години.
СТИЛИЯН ПЕТРОВ/БЛИЦ