Един от най-големите таланти на българския футбол - Стефан Велков, е пред сензационен транфер в Манчестър Юнайтед. Защитникът на Славия дори вече е в Англия и тренира с младежкия отбор на "червените дяволи" до 21 години на клубната база в Карингтън, гръмна "Дейли Мейл".

Само преди дни Велков навърши 17 години - на 12 декември. Талантливият бранител има 19 мача с фланелката на родния си Славия в "А" група от началото на сезона.

Още преди месеци стана ясно, че развитието му следят водещи европейски клубове, сред които Байерн и Ювентус. Интерес към Велков има и от английски тимове, които също го гледаха на живо в мачове на Славия, а и на младежкия национален отбор. Отдавна се знае, че босът на "белите" Венци Стефанов има контакти на "Олд Трафорд", където гостува преди време и дори подари на легендарния Сър Алекс Фъргюсън фланелка на Славия. Сега пък Велков ще пробва да си заслужи такава на бившия тим на Димитър Бербатов. Преди това обаче талантът трябва да впечатли с изявите си в пробния период.

Ако сделката стане преди 2 декември 2014 година, когато Велков ще навърши 18 години, Славия ще впише компенсаторна сума в евентуален негов контракт. Очаква се тя да е най-малко 400 000 евро плюс солиден процент от следващ трансфер на играча.

00_velkov.jpg

00000_velkov.jpg