Вече бившият наставник на Етър Сердар Даят изпрати писмо до медиите, в което изясни ситуацията около клуба. Както вече стана ясно тимът се разпада и няма да доиграе шампионата в “А” група. Самият треньор пък си тръгна още преди седмица за Турция.

"Започнах в Етър, когато отборът имаше едва 3 т. от девет мача, с голямо удоволствие, саможертва и желание. След като променихме повечето играчи, на паузата искахме да започнем отначало, и в началото постигнахме добри резултати. Но поради недоброто управление на клуба се получиха сътресения, които повлияха лошо на футболистите.

Собствениците дължаха пари на играчите, на мен, на помощниците ми, на Сашо Ангелов за школата, на треньорите в школата. А непрекъснато обещаваха. Когато няма условия за работа, не може да се работи професионално, а аз съм човек, който обича работата си, но иска да го прави по най-добрия начин.

При тези обстоятелства реших да прекратя договора си с клуба и подадох оставка още след мача с Локо (Пд) (0:3). Благодаря на всички в България, които оцениха труда ми и ме подкрепяха", заяви в писмото си Сердар Даят.