ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде пресконференция преди първия полуфинал с Локомотив (София) за Купата на България. Двубоят е утре от 19:30 часа на стадион "Локомотив".

Янчев съобщи, че звездата и голмайстор в Efbet Лига Ивайло Чочев отпада за мача. БЛИЦ разбра също, че и Бирсент Карагарен остава извън сметките на специалиста. Бързоногото крило е с възпаление на адуктора.

 50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Украинският нападател Евгений Сердюк също отпада за първия мач с "железничарите", след като получи травма при нулевото равенство между дублиращия отбор на ЦСКА 1948 и Миньор (Перник). Аут от сметките на Янчев са още Раян Бидунга и трайно контузеният Джонатан Перейра. Парвиз Умарбаев и Реян Даскалов пък са наказани. 

"Ивайло Чочев няма да можем да го използваме в предстоящия сблъсък, както него, така и още няколко играчи. Имаме си своите проблеми. Това са неща от футболния живот както на треньора, така и на самите играчи, които преминават през препятствия", каза Янчев.


*Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg

"На този етап няма слаби отбори. И четирите тима, които сме полуфиналити, сме заслужили своето място и сме преминали през изпитания. И двата полуфинала очаквам да бъдат оспорвани. По-добрият ще победи", коментира треньорът на ЦСКА 1948.

Янчев беше върнат към гръмката победа на "червените" с 6:0 в "Надежда" на 3 март в мач от първенството - "Винаги е хубаво, когато победиш даден съперник. Този мач от първенството е в историята и няма да има нищо общо с предстоящите два сблъсъка. Изобщо не си мислим, че след като сме ги победили с 6:0 ще минем по мед и масло. Всичко зависи от нашия отбор, как ще подходим в утрешния мач и в следващия двубой. Локомотив също иска да играе финал. Ще бъде трудно".

"Когато поех отбора, бях наясно какви са целите. Живеем с идеята да играем финал. Достигаме за първи път в историята на клуба до такъв етап за Купата на България. В първенството сме в тройката и гоним класиране, даващо ни право да играем в евротурнирите. Винаги е хубаво, когато имаш високи цели", добави треньорът на ЦСКА 1948.

"След като Емил Ценов и Преслав Антонов получиха шанс и доказаха, че имат място в първия отбор. Който се представя добре и във втория отбор, се качва нагоре. Тези, които пък са част от първия отбор и не се представят добре - слизат във втория, докато не върнат формата си. Това е нормален процес", обясни Тодор Янчев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023


*Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК