Треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Копич даде пресконференция преди утрешното градско дерби срещу Локомотив, което е част от деветия кръг на efbet Лигата и ще започне в 20:30 часа на „Лаута“.

Наставникът на канарчетата“ обясни, че твърдо аут са Тодор Неделев, Атанас Чернев, Па Конате, Антонио Перера и Димитър Тонев, докато Дилан Мертенс, Елвис Ману, Антоан Бароан и Марио Младеновски са под въпрос за дербито на Пловдив.

"Атмосферата в отбора е позитивна. Всички в тима знаем какъв мач ни предстои - това е дерби, но за нас всеки двубой е важен. Уверен съм, че имаме качествата да победим. Моята философия е да залагаме на висок интензитет и агресия. Смятам, че отборът се представя добре под мое ръководство и съм доволен от работата на играчите“, заяви Копич.

„Направихме и някои грешки, които ни костваха точки в мачовете с Берое и Черно море, но това се случва във футбола. Искам да предложим добро качество на футбола на феновете. За мен няма разлика в дербитата, дали е Динамо (Загреб) - Хайдук (Сплит) или друго, няма значение. Винаги се играе за победа и публиката. Пловдивското дерби си е специално, тъй като отборите са от един град", допълни 44-годишният хърватин.

„Аз и моят щаб анализирахме добре играта на Локомотив. Знаем силните и слабите страни на съперника. Все пак няма да навлизам в подробности за това, което научих, тъй като искам да използвам наученото в мача утре. Наясно сме, че противникът ще даде всичко от себе си, за да спечели дербито, особено след загубата от Берое в последния кръг, но ние имаме план за срещата и знаем как да се противопоставим успешно. От психологическа гледна точка, за нас беше изключително важно, че успяхме да спечелим срещу Септември, защото това беше първата ни победа през сезона и тя ще ни даде увереност", сподели треньорът на Ботев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа