Холандският футболист Сержиньо Грийн е в отлична кондиция и е готов да направи дебюта си за Левски още в гостуването на Черноморец в Бургас идната неделя. 28-годишният полузащитник показа отлични резултати на медицинските прегледи и функционалните изследвания, които продължиха малко повече от 6 часа.

След това Грийн се разбра за личните си условия с Левски и ще подпише договор за 2 години. Халфът ще бъде картотекиран за участие в турнира Лига Европа и ще бъде на разположение на Ясен Петров още за първия мач с АИК в Швеция на 19 август.

28-годишният юноша на Аякс утре от 11:00 часа ще бъде представен официално като ново попълнение в състава от спортния директор Георги Иванов-Гонзо в залата за пресконференции в хотела на ДЮШ на Герена.

Сержиньо от вчера е в София, като снощи изгледа на живо победата на "сините" с 3:1 над Локомотив (Сф).

Сержиньо Грийн е шестото ново попълнение на Левски за това лято. Той е вторият холандец при "сините", които по-рано си осигуриха услугите и на десния бек Дъстли Мюлдер. По-рано на "Герена" това лято бяха привлечени още Гара Дембеле от Локомотив (Пловдив), Иво Иванов от Берое, Даниел Младенов от Пирин (Благоевград) и Калин Щърков от Чавдар (Етрополе). /БЛИЦ