Пълната лудница в "Ботев" (Враца) продължава със страшна сила. Обявената за днес пресконференция от новите италиански собственици на клуба отново не се състоя.

Причината за пореден път не е известна. Ясно е обаче, че феновете на отбора надават вой от липсата на каквото и да е информация около любимия им клуб. Ясно е още, че българите в тима са нежелани, защото заплатите им са "високи". А те са най-нископлатените в "А" група.

Вече бяха освободени един куп състезатели, сред които и капитанът Росен Ванков, който се считаше за "сръцето" на тима. Някои запалянковци дори нарекоха "предатели" тези играчи, които не заминаха за Стара Загора за мача с Берое, загубен с 0:4.

Истината обаче не е в нежеланието на момчетата да играят в тази среща. Такова е било нареждането от новото ръководството. Те знаят, че на тях няма да се разчита.

Поевечето от настоящите състезатели класираха отбора за "А" група, който над 20 години липсваше в елита. Пътият става по-стръмен с всеки изминал ден. А появилата се миналата седмица информация за миналото на новите шефове не поражда оптимистични мисли сред трезво мислещите хора. Е, имаше и такива, които по форуми категорично обявяваха новите за ангелите, а старите, в лицето на Чавдар Атанасов и Пламен Николов, за дяволите. Въпросната информация обаче явно обърка и техните сметки.

А дали Ботев въобще ще успее да завърши полусезона, никой не може да каже. Предстои да видим какво ще се случи с безспорно един от най-силните футболни региони в България. Врачани доказаха любовта си към играта в мачовете от изминалия сезон, въпреки че отборът се спаси трудно от изпадане. И въпреки сериозния икономически срив от години в северозападна България.