„Левски“ посреща Пирин (Гоце Делчев) днес от 17:30 часа в първи 1/16-финал за Купата на България. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде предаван пряко по НЮЗ7.

„Сините“ са в невиждана кошмарна серия на своя стадион. Отборът няма победа у дома точно четири месеца и един ден. За последно „Левски“ спечели като домакин срещу Лудогорец с 1:0 на 17 май в мач от миналото първенство. От тогава в шест поредни двубоя – пет в „А“ група и един в Лига Европа, тимът не може да стигне до успех пред собствена публика. Преди няколко дни бе поредното разочарование, загуба с 0:2 от Лудогорец.

„Левски“ и Пирин Гоце Делчев играха от началото на сезона. „Сините“ записаха победа с 2:0 като гост в 3 кръг след голове на Цветан Генков и Гари Родригес от дузпа. Това е единият от двата успеха на „Левски“ от новия шампионат.

Славиша Йоканович започна с промените около състава на „Левски“, като извади от групата за днешния мач вратаря Пламен Илиев и халфа Кевин Бру. Очаква се сърбинът да направи промени в титулярната единадесеторка и да опита да извади тима от неприятната серия. На вратата дебют ще запише новото попълнение Горан Блажевич. В защита ще играят Старокин, Перес, Милиев и Нуно Пинто. Има вариант юношата Попадийн да действа като десен бек на мястото на Старокин, както и да бъде даден шанс на друг, който да замени тоталните разочарования Милиев и Перес. В халфовата линия ще играят Даниел Димов и Мирослав Иванов, а напред Гари Родригес, Антонио Вутов и Ларсен Туре. На върха на атаката е възможно да започне Димитър Макриев на мястото на Генков.

Треньорът на Пирин Гоце Делчев Костадин Ангелов е изправен пред второ поредно сериозно изпитание. Лаптопа дебютира начело на тима срещу ЦСКА (загуба с 0:1), но тимът му се представи добре, като можеше спокойно да стигне поне до точка. Новото попълнение и юноша на „Левски“ Костадин Башов вероятно ще получи шанс да поведе атаката на гостите.

Пирин Гоце Делчев няма победа от началото на новия сезон. Тимът има само един равен – 2:2 срещу Локомотив София на 20 юли, след което наниза седем поредни загуби.

"ЛЕВСКИ" - ПИРИН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Днес от 17:30 часа
Стадион: "Георги Аспарухов"
Пряко по НЮЗ7
Съдия: Георги Димитров

Вероятни състави:
Levski_.jpg
"Левски":
Горан Блажевич, Орлин Старокин, Йордан Милиев, Алехандро Перес, Нуно Пинто, Даниел Димов, Мирослав Иванов, Гари Родригес, Ларсен Туре, Антонио Вутов, Димитър Макриев
Резерви: Михаил Иванов, Пламен Димов, Димитър Везалов, Борислав Цонев, Владимир Гаджев, Илиян Йорданов, Цветан Генков
Контузени: Станислав Ангелов, Стефан Велев. Наказани: няма
Треньор: Славиша Йоканович
2_29.jpg
Пирин Гоце Делчев:
Абди Абдиков, Атанас Фиданин, Любомир Гуцев, Димитър Пиргов, Антон Киров, Петър Лазаров, Васил Панайотов, Драги Коцев, Веселин Марчев, Даниел Васев, Костадин Башов
Резерви: Ангел Юсев, Илиян Марчев, Мартин Газиев, Любомир Витанов, Николай Николов, Албин Ходза, Румен Лапантов
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Костадин Ангелов


Серията на „Левски“ без победа на „Георги Аспарухов“
„А“ група, „Левски“ - Славия 1:1
Лига Европа, „Левски“ - Иртиш 0:0
„А“ група, „Левски“ - Локомотив Пловдив 1:2
„А“ група, „Левски“ - Берое 0:0
„А“ група, „Левски“ - Черно море 1:1
„А“ група, „Левски“ - Лудогорец 0:2

Последна победа у дома – 17 май 2013 година
„Левски“ - Лудогорец 1:0

Серията на Пирин Гоце Делчев от загуби
„А“ група, „Ботев“ Пловдив - Пирин Гоце Делчев 7:1
„А“ група, Пирин Гоце Делчев - „Левски“ 0:2
„А“ група, Пирин Гоце Делчев – Литекс 1:5
„А“ група, Любимец - Пирин Гоце Делчев 1:0
„А“ група, Пирин Гоце Делчев – Черноморец 2:3
„А“ група, Славия - Пирин Гоце Делчев 3:0
„А“ група, Пирин Гоце Делчев – ЦСКА 0:1

Последен равен мач на Пирин Гоце Делчев – 2:2 срещу Локомотив София на 20 юли в „А“ група.