Бившият треньор на „Левски“ Ратко Достанич коментира актуалните теми около клуба и лошите резултати в последните месеци. След загубата от Лудогорец с 0:2 легенди, бивши футболисти и фенове все по-остро критикуват не само футболистите, а и Наско Сираков и всички останали в ръководството.

„Славиша Йоканович и Наско Сираков са хора, които много разбират от футбол и могат да изведат „Левски“ на по-друго ниво. Струва ми се обаче, че Сираков трябва да взема решенията на „Герена“, а не съм сигурен, че това е така. Редно е той и треньорът да правят заедно селекцията. Ако един набелязва играчите, друг ги одобрява и трети ги тренира, няма как да се получи“, заяви Достанич пред „Меридиан Мач“.

„Вижте, селекция като тази на „Герена“ е пълен абсурд. Не може през септември месец да се търсят футболисти, които са свободни агенти, без претенции, и с тях да се гради отбор. Това е истината. Не знам дали са виновни сегашните ръководители. Ако те виждат, че отборът се нуждае от още хора, може би е редно да ги търсят. По-скоро въпросът е защо „Левски“ се нуждае от футболисти в този момент от годината“, добавя сърбинът.

„Аз съм на мнение, че „Левски“ няма плеймейкър, който да дава оригиналните идеи в атака. Проблем е, че се залага на много чужденци. Аз съм работил в Българи. Имате отлични таланти, на които трябва да се дава шанс. Ето един Вутов – в това момче има много футбол. Трябва да му се дава шанс и нещата ще се получат. Изобщо не е толкова голяма разликата в класите между „Левски“ и останалите отбори. Отборът ще се стабилизира и ще се бори за титлата до последния мач през сезона. Вярвам го наистина“, коментира още Достанич.