Днес в 13:00 часа българският национален отбор по футбол ще разбере доколко са големи шансовете за класиране на Евро 2020. В централата на УЕФА ще бъде теглен жребият за 1/2-финалните плейофи в Лигата на нациите, а БЛИЦ ще излъчи на живо церемонията.

За да се класират за финалите догодина "лъвовете" трябва да запишат две победи - в полуфиналите и във финала. Първият двубой ще бъде на 26 март, а евентуалният финал на 31 март.

Процедурата по жребия ще бъде доста интересна, а пред тима ни има няколко варианта за съперници. България може да бъде в поток "А" или поток "С", като това ще бъде определено със жребий. В него ще бъдат още Унгария, Израел и Румъния.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако попаднем в поток “С” съперникът е ясен - Шотландия. България ще гостува в двубоя, а при успех ще спори за място на Евро 2020 с победителя от двойката Норвегия - Сърбия.

В поток "А" вариантите са два - Унгария или Израел. И в двата случая България ще бъде домакин на двубоя, което увеличава шансовете за успех. 

В поток “В” двойките са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В поток “D” полуфиналите са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.

Потоците:

Поток "А": Исландия, три отбора измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток "В": Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

Поток "С": Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток "D": Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.