Жребият за баражите за Евро 2020 ще се тегли в петък от 13:00 часа. След приключването на евроквалификациите с изиграването на последните мачове във вторник вечер стана ясно, че националният ни отбор ще участва в двоен жребий на церемонията в Нион (Швейцария). На нея ще бъдат определени полуфиналните двойки за баражите за Евро 2020.

Както вече стана ясно, заради директното класиране на Уелс, България има шанс да бъде домакин в първия мач на 26 март, а при успех и във втория двубой (пет дни по-късно) от предстоящите битки за класиране през Лигата на нациите.

Националите ни ще попаднат или в поток "С", или в поток "А", като това ще бъде определено чрез жребий измежду нас, Унгария, Израел и Румъния.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Ако жребият ни отреди да останем в поток "С", там съперник ще ни бъде Шотландия, като гостуваме в полуфинала, а след това играем с победителя от Норвегия - Сърбия. Спечелим ли двата двубоя, си осигуряваме квота за Евро 2020.

Ако жребият обаче ни прати в поток "А", там единствено сигурен е тимът на Исландия, който със сигурност е домакин. Потенциалните ни съперници са отново Израел, Румъния и Унгария. Единственият вариант да сме гости, е в петък да бъдем изтеглени като съперник на Исландия. Всеки друг съперник означава, че ще сме домакини в първия мач.

Потоците:

Поток "А": Исландия, три отбора измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток "В": Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

Поток "С": Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток "D": Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.

Двойките в потоци "В" и "D" вече са ясни, тъй като те се определят от позициите от 1 до 4 на отборите. Така от поток "В" мачовете са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В поток "D" мачовете са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.