Черно море приема "Ботев" (Пловдив) в последна среща за 2013 година от "А" група. Двубоят е от 14:00 часа на стадион "Тича" във Варна и ще бъде предаван пряко по Нюз7. Срещата се явява и пореден дуел тази година между двама левскари - Георги Иванов-Гонзо и Станимир Стоилов. Двата тима са разделени само от две точки, като "канарчетата" са с 39, докато "моряците" са с 37. Наставникът на Черно море все още няма успех насд своя колега - до момента двамата са се изправяли един срещу друг 4 пъти, като в 3 от срещите победител е Стоилов, а един мач завършва 0:0.

До момента двата тима се срещнаха три пъти този сезон, а Черно море така и не отбеляза гол в тези двубои. Първата среща в "А" група завърши с успех за "Ботев" с 2:0. Следваха две срещи за Купата на България - първата във Варна 0:0, а реваншът в Пловдив бе решен с гол в 90-ата минута на Луис Педро. Гонзо обаче може да бъде спокоен за своя тим. Черно море няма загуба на своя стадион в "А" група и за Купата от 9 март 2013 година, когато допусна 0:1 от Етър. От тогава насам "Тича" е непревземаема крепост вече 19 двубоя, като 13 от тях са завършвали с успех за Черно море.

Домакините в този мач не могат да разчитат на контузения Александър Александров, както и на наказания Тодор Паланков. Затова Гонзо вероятно ще заложи на Бакари като единствен изнесен нападател, а Окоро, Райков и Георги Илиев ще действат от по-задни позиции. В халфовата линия ще оперират Еденилсон и Георгиев, а отбраната ще бъде изградена от Венков, Атанасов, Котев и Сашо Александров. На вратата пък отново ще застане Китанов.

В същото време Мъри се очаква да заложи на Стаховяк под рамката, а пред него в защита ще бъдат Христов, Спрокел, Джинич и Минев. Огнянов ще получи ролята на вътрешен халф заедно с Иршак, а тройката офанзивни халфове ще бъдат Анисе, Вандер и Ромарио. На върха на атаката пък отново ще застане Иван Цветков.

more1.jpgЧЕРНО МОРЕ - "БОТЕВ"2_13.jpg
14:00 часа, пряко по Нюз7
Варна, стадион "Тича"
Съдия: Георги Йорданов


 

Вероятни състави:
Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Живко Атанасов, Кирил Котев, Сашо Александров, Даниел Георгиев, Еденилсон Бергонси, Симеон Райков, Георги Илиев, Стенли Окоро, Бакари
"Ботев": Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Елведин Джинич, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Томас Иршак, Ромарио Кортзорг, Абел Анисе, Вандер Виейра, Иван Цветков


Любопитни факти:
* последната загуба на Черно море в "А" група бе от Локомотив (Пловдив) в 17-ия кръг. От тогава "моряците" имат 3 успеха и 2 равенства.
* победата в "Надежда" миналия кръг бе под номер 501 за Черно море в "А" група, а вторият гол на Георги Илиев е под номер 1700 за тима в елита
* в миналия кръг нигериецът Стенли Окоро вкара първия си гол в "А" група в своя 10-и шампионатен двубой
* "Ботев" не е отбелязвал гол в последните си 6 гостувания на "Тича"
* "Ботев" е в серия от 5 мача без загуба в "А" група
* "канарчетата" са отбора с най-много нулеви равенства през настоящия сезон - 5