"Левски" гостува на Монтана от 14:00 часа в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България. Лидерът в "Б" група поднесе сензацията, елиминирайки ЦСКА с 2:1 след продължения. Така Ферарио Спасов и момчетата му стигнаха до сблъсък с "Левски", който ще бъде в два мача. Първата среща е на "Огоста", а реваншът е планиран за 3 декември. 

Двубоят днес е шанс за "Левски" да опита да стъпи на крака. Шестата поредна загуба от ЦСКА остави дълбока рана за "сините" и сега е време футболистите на Георги Иванов-Гонзо да си върнат самочувствието. След сериозното изоставане от върха в "А" група надеждата на "Герена" е сезонът да бъде спасен с евентуалното спечелване на Купата на България. Целта обаче е трудно постижима, като преди това "Левски" трябва да се справи с Монтана. Под ръководството на Ферарио Спасов лидерът в "Б" група върви във възходяща линия. Освен че отстрани ЦСКА, отборът е фаворит в първенството си и се очаква да се завърне в "А" група. Монтана има с 2 точки повече от Локомотив (Горна Оряховица) и се намира в отлична форма от три поредни победи. В срещата днес Феро се очаква да гласува доверие на няколко бивши кадри на "Левски", най-вече недооценени на "Герена" юноши. Такъв е вратарят Ивайло Василев, защитниците Асен Георгиев и Георги Пейчев, нападателите Александър Киров и Мирослав Антонов и др. Дори екзекуторът на ЦСКА Сергей Георгиев също е минал пред школата на "Левски". Отборът ще бъде поведен от неостаряващия и продължаващ да играе на висота 38-годишен Здравко Лазаров-Електричката.

И докато Феро залага на най-доброто, то при Гонзо промените са наложителни. Наказани са защитниците Аймен Белаид и Пламен Крумов, крилото Луис Педро пък беше оставен извън групата. Гонзо реши да го скастри заради слабите му игри и най-вече прекалено индивидуалните му действия. БЛИЦ разбра, че съотборници са скочили на Педро, бесни, че не обича да им подава топката.

Доста ще бъдат промените в титулярния състав на "сините" за гостуването днес на "Огоста". На вратата все пак се очаква отново да бъде Пламен Илиев, а пред него в защита - Роман Прохазка, Борислав Стойчев, рожденикът Пламен Димов и юношата Мики Орачев. Сърмов и Гаджев ще бъдат двамата опорни халфове, а 17-годишният Божидар Краев, Мигел Бедоя и Мирослав Иванов ще действат като атакуващи полузащитници. Този път най-вероятно Валери Домовчийски ще получи шанс на върха на атаката, а яловият Антонио Аниете ще остане на пейката.

МОНТАНА - "ЛЕВСКИ"

Купата на България, първи 1/8-финал
Днес от 14:00 часа
Монтана, стадион "Огоста"
Съдия: Станислав Тодоров
Пряко по Диема

Вероятни състави


МОНТАНА: Ивайло Василев, Георги Пашов, Иван Михов, Георги Пейчев, Ангел Рахов, Александър Киров, Сергей Георгиев, Иван Минчев, Здравко Лазаров, Владимир Мичев, Мирослав Антонов
Контузени: Християн Попов, Валери Георгиев
Наказани: няма
Треньор: Ферарио Спасов

7.jpg
"ЛЕВСКИ"
: Пламен Илиев, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Пламен Димов, Мики Орачев, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Мирослав Иванов, Валери Домовчийски
Контузен: Борислав Цонев
Наказани: Пламен Крумов, Аймен Белаид
Треньор: Георги Иванов

Последните 5 мача между Монтана и "Левски":

21 август 2011 г., "А" група
"Левски" - Монтана 1:0

11 март 2012 г., "А" група
Монтана - "Левски" 0:3

25 август 2012 г., "А" група
Монтана - "Левски" 0:2

17 март 2013 г., "А" група
"Левски" - Монтана 0:0

27 юли 2014 г., контролна среща
"Левски" - Монтана 1:1


Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите